Zwart luipaard voor het eerst in 100 jaar weer gezien in Afrika

Een zwart luipaard hebben ze in Afrika voor het laatst in 1909 gezien. Toen in 2017 een lokale fotograaf met wat foto’s kwam, werd er dan ook getwijfeld aan de echtheid. De beroemde fotograaf Will Burrard-Lucas reisde af naar het gebied. En met succes.

Een zwarte panter; je kent het waarschijnlijk wel van televisie. Het is een mythisch dier, dat zelden wordt gezien. Het is eigenlijk een luipaard met melanisme, dat is het tegenovergestelde van albinisme. Hierdoor kleurt de vacht overdag zwart, terwijl ’s nachts bij kunstlicht zijn ook andere kleuren te zien.

De luipaard is een dier dat je geregeld kunt zien op safari. Het vreemde is dat zwarte luipaarden wel geregeld in Azië worden gezien, maar dus niet Afrika.

De beroemde fotograaf Will Burrard-Lucas reisde af naar het gebied: De regio Laikipia in Kenia. Hij luisterde naar de verhalen van de lokale bevolking, maar kreeg weinig info.

Hij zette diverse cameravallen neer op plekken waar hij dacht dat roofdieren zouden voorbij komen. En net op de laatste dag zag hij waar hij van droomde. Een zwart luipaard. De beelden zijn magisch.

Bekijk de fraaie beelden van het majestueuze dier: