Waarom moet ik hier heen?

Vilnius is een stad die ideaal is voor een (goedkope) stedentrip. De stad heeft een rijke historie die nog goed te zien is aan bijvoorbeeld de architectuur. Ook kun je er goed shoppen en lekker eten, want Litouwen kent een eigen keuken.

Vilnius (ookwel lokaal bekend als Wilna) is een compacte en vooral gezellige stad. Die je eenvoudig in je eentje te voet kunt ontdekken.

De bezienswaardigheden van Vilnius:

Palace of Grand Dukes

Het Palace of Grand Dukes; het paleis van de groothertogen is tegenwoordig een museum.

De Kathedraal van Vilnius.
De Kathedraal van Vilnius. Corno van den Berg

De Drie Kruizen

Een heuvel aan de rand van de stad vanwaar je een heerlijk uitzicht hebt over Vilnius.

Litouwen is opvallend groen.
Litouwen is opvallend groen. Corno van den Berg

Literatu-Street

Deze straat staat vol met kleine werken van kunstenaars.

De kunstenaarsstraat Literatų Street in Vilnius.
De kunstenaarsstraat Literatų Street in Vilnius. Corno van den Berg

De Universiteit van Vilnius

Een van de oudste universiteiten ter wereld.

De Universiteit van Vilnius.
De Universiteit van Vilnius. Corno van den Berg

St. John’s Bell Tower

St. John’s Bell Tower is een toren van de Universiteit van Vilnius. De top van de toren is het hoogste punt van de oude stad van Vilnius.

Uitzicht over Vilnius.
Uitzicht over Vilnius. Corno van den Berg

Užipis

Dit is een republiek van kunstenaars middenin Vilnius. Lees hier mijn tips over Republiek Užipis.

De Republiek in Vilnius.
De Republiek in Vilnius. Corno van den Berg

Lees Mijn Reisverhalen over Litouwen:

Ik maakte een rondreis door het land. Hier lees jij mijn ervaringen:

Litouwen; EU-land, maar relatief onbekend

Litouwen is misschien wel het minst bekende land in de Europese Unie. Maar eenvoudig (en snel) vanuit Schiphol te bereiken. Je kunt er gewoon met je euro's betalen. Met goede wegen en een geheel eigen keuken.

Reisverhaal

Een rondreis door Litouwen; die ga ik maken. Met tips van locals. Dus ga ik op zoek naar de Heuvel met de Kruizen, maak een bijzondere ballonvaart, krijg een rondleiding in een klooster, bezoek diverse feesten en nog veel meer.  


De leukste excursies in Litouwen

Een ballonvaart boven de hoofdstad Vilnius. Op zoek naar de Heuvel der Kruisen die op social media erg populair is. En een rondleiding van een non door een eeuwenoud klooster. Dit is Litouwen op zijn best….

Reisverhaal

Na ruim een week rondreizen maak ik de balans op. Wat vond ik nou eigenlijk het leukste aan Litouwen? Naast de hoofdstad Vilnius kom ik op nog drie dingen. Een ballonvaart over boerderijen, maar ook boven de hoofdstad Vilnius. En ik ga op zoek naar de...


Bezienswaardigheden van Litouwen

Een rondreis door Litouwen. Ik kwam niet verder dan de hoofdstad Vilnius. Via Facebook vroeg ik om tips. Die kwamen er. Dus ging ik op pad. En werd aangenaam verrast.

Reisverhaal

Litouwen is niet erg populair. Ook ik moest even nadenken over het land, de hoofdstad en wat ik er nog meer van wist. Het was niet erg veel. Ik vroeg hulp van andere reizigers via Facebook. En kreeg die.


Vilnius: Verdwalen in Werelderfgoed

Vilnius is een stad waar ik vooraf weinig beeld bij heb. Op social media komt heel af en toe een foto van de oude binnenstad voorbij. Maar als ik ga Googlen ben ik meteen geboeid. UNESCO en een ministaatje middenin de stad. Dat moet ik zien.

Reisverhaal

Soms word je aangenaam verrast. In Vilnius gebeurt het. De binnenstad is lekker klein en het is UNESCO-Werelderfgoed. Vilnius is een heerlijke plek om zelf te ontdekken. Met iets wonderlijks; een ministaatje middenin de stad. Dat moet ik zien.