blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Luxemburg

Klein groothertogdom dat meer biedt dan je verwacht

Luxemburg heeft slechts een oppervlakte van 2.586 km², dat te vergelijken is met onze provincie Groningen. Maar het land heeft een opvallend grote diversiteit. Zodat je de bossen, de heuvels en de steden en dorpen goed kunt mixen. Het is perfect voor een heerlijk lang weekend. Al kun je hier bijvoorbeeld ook een week met gemak door brengen. 

Het populaire Luxemburg-stad is erg levendig. Er zijn genoeg attracties zoals de beroemde kazematten. Maar je kunt er ook heerlijk eten en drinken. Terwijl je kunt dwalen door de oude stad via een aantal fraaie wandelingen. Ik heb me er meerdere dagen vermaakt.

Naast de hoofdstad zijn er talloze leuke steden en dorpen zoals Vianden en Echternach. Terwijl ikzelf weg ben van het plaatsje Esch-sur-Sûre bijvoorbeeld. Maar er is nog veel meer te ontdekken merkte ik op mijn rondreis door Luxemburg.

Wat opvalt is dat het landschap behoorlijk heuvelachtig is in het oosten van het land. Hier kun je hiken tussen de vele steile rotsen, rivieren en zelfs watervallen. Het Mullerthal wordt niet voor niets ‘Klein Zwitserland’ genoemd. In dit opvallend grote natuurgebied vind je talloze wandelroutes. De bossen zijn ruig en ideaal om de wandelschoenen aan te doen.

Alle 6 Bucket List Tips voor Luxemburg