Waarom moet ik hier heen?

Baobab Alley; dit zijn zo'n 20 tot 25 baobabbomen langs Route Nationale 8 tussen Morondava en Belon'i Tsiribihina. Het is een heerlijke plek voor foto's.

Lokale naam: Allée des baobabs

Baobab Alley is een bijzondere plek in Madagaskar. Hier staan opvallend veel decennia oude baobabbomen bij elkaar. Die als een soort poortwachters langs de weg staan bij het dorpje Morondava.

Baobabbomen worden ook wel apenbroodboom genoemd, door de vruchten die erg gewild zijn bij apen. Het lijkt vaak alsof ze verkeerd om staan met hun vreemde kruin en dikke stam. Het is overigens niet één soort, maar Madagaskar telt wel zes soorten baobabs. Daarnaast zijn er twee nauw gelijkende soorten uit het vasteland van Afrika, terwijl er ook één soort leeft in Australië.

video Baobab Alley

In Baobab Alley moet je gaan zitten en simpelweg het dagelijkse leven moet aanschouwen. Talloze auto’s, karren met ossen en mensen lopen voorbij op een zanderig pad. In een decor waar je u tegen zegt. Dit is Madagaskar zoals het al eeuwen lang is.

Foto’s maken in Baobab Alley

Baobab Alley is wereldberoemd van social media zoals Instagram en Facebook. En ja, je kunt hier magische foto’s (en video’s) maken. De beste tijd is met name mooi bij zonsondergang als het licht zacht wordt. Dan kleuren deze reuzen oranjegeel en krijgt alles iets extra’s. Ook de zonsopgang is mooi. Dan zie je hoe het leven hier opstart.