blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Baobab Alley

Wereldberoemde plek met de mooiste baobabbomen op aarde

Baobab Alley is een bijzondere plek in Madagaskar. Hier staan opvallend veel decennia oude baobabbomen bij elkaar. Die als een soort poortwachters langs de weg staan bij het dorpje Morondava. De lokale naam is Allée des baobabs, wat meer dan genoeg zegt.

Zo'n 20 tot 25 zeer imposante baobabbomen die bij elkaar staan. Het is een heerlijke plek voor foto's. Op elk moment van de dag. Al is de zonsondergang hier magisch mooi.

De unieke baobabbomen van Baobab Alley

Baobabbomen worden ook wel apenbroodboom genoemd, door de vruchten die erg gewild zijn bij apen. Met wat geluk kun je hier vogels in de boom zien die van de vruchten eten. Als je goed kijkt naar de vorm van de bomen lijkt het vaak alsof ze verkeerd om staan met hun vreemde kruin en dikke stam. De kruin lijkt eerder op het wortelstelsel.

Meerdere soorten baobab

Het is overigens niet één soort, maar Madagaskar telt wel zes soorten baobabs. Die wel allemaal op elkaar lijken. Daarnaast zijn er twee nauw gelijkende soorten op het vasteland van Afrika, terwijl er ook één soort leeft in Australië. volgens wetenschappers het bewijs dat die landen ooit aan elkaar vast zaten. 

In Baobab Alley moet je gaan zitten en simpelweg het dagelijkse leven moet aanschouwen. Talloze auto’s, karren met ossen en mensen lopen voorbij op een zanderig pad. Kinderen bieden je zelfgemaakte souvenirs aan. In een decor waar je u tegen zegt. Dit is Madagaskar zoals het al eeuwen lang is.

Kinderen zwemmen bij Baobab Alley.

Foto’s maken in Baobab Alley

Baobab Alley is wereldberoemd van sociale media zoals Instagram en Facebook. En ja, je kunt hier magische foto’s (en video’s) maken. De beste tijd is met name mooi bij zonsondergang als het licht zacht wordt. Dan kleuren deze reuzen oranjegeel en krijgt alles iets extra’s. Maar deze plek is inmiddels echt ontdekt door toeristen waardoor wel wat van de sfeer is verdwenen. Al verschilt het per dag.

Ook de zonsopgang is mooi. Dan zie je hoe het leven hier opstart. En het is veel rustiger met toeristen. Aan jou de keus.

Waar ligt Baobab Alley?

De bomen staan langs de Route Nationale 8 tussen Morondava en Belon’i Tsiribihina.