Waarom moet ik hier heen?

De Serengeti; een van de iconen voor safari. De Kilimanjaro; de hoogste berg van Afrika. Die je kunt beklimmen. Tanzania is een van de absolute trekpleisters van Afrika. Met ook nog veel onbekende parels.

Wie Tanzania zegt, zegt safari. Wat waar is, maar toch ook weer niet. Natuurlijk zijn natuurgebieden als de Serengeti en Ngorongoro absolute publiekstrekkers.

Op deze plaatsen lijkt de ‘gamedrive’ uitgevonden te zijn. Al kun je hier ook wandelen tussen de wilde dieren, een gids met wapen is wel noodzakelijk en vooral nuttig.

Het land herbergt talloze andere safarigebieden zoals Ruaha en Selous. En wie een uitdaging zoekt: beklim de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

En het eiland Zanzibar, de plek waar de overleden Freddie Mercury werd geboren. Zeker is dat het land één van de meest diverse in Afrika is.

Corno’s reistips:

Een rondreis door Tanzania wordt vaak gecombineerd met één of meerdere omliggende landen zoals Kenia of Zambia. Je kunt de route zelf samenstellen of een georganiseerde reis boeken. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Tanzania te regelen.