Cenote Samula

Bijzondere grot in Mexico met kristalhelder water

Cenote Samula is volgens velen een van de mooiste grotten in Mexico. Met kristalhelder water, waar je in kunt zwemmen. Wat verkoelend is, maar het is ook zwemmen met een bijzonder fraai uitzicht.

De ondergrondse cenote Samula is één van de duizenden cenotes in Yucatán in Mexico. Hij is vooral beroemd door de acht meter lange boomwortels die naar beneden groeien in het zonlicht. 

Cenotes zijn karakteristiek voor het schiereiland Yucatán. Een cenote is een grot met water op de bodem. En meestal met opening om het daglicht binnen te laten. En juist met name door het invallende zonlicht zijn ze zeer geliefd bij fotografen. Al verandert het licht hier met de minuut.

Ruim 3.000 Cenotes

Er zijn in Yucatán meer dan 3.000 cenotes. Slechts zo’n 1.400 zijn daarvan in kaart gebracht. Volgens de Maya’s waren deze grotten een manier om te communiceren met de goden van de onderwereld.

Locatie van Cenote Samula

Samula is een van de cenotes waar je heerlijk kunt zwemmen. Het is een unieke manier om dit natuurwonder te ervaren. Het kan wel druk worden, dus probeer vroeg in de ochtend te komen. Je vindt Cenote Samula vlakbij de stad Valladolid. Je vindt deze populaire grot op 7 kilometer van de stad.

Vandaar uit worden diverse excursies georganiseerd. Maar dan ben je met een groep. Het is beter om een huurauto te hebben zodat je de Samula zelf kunt bezoeken. Waardoor je dus juist deze groepen kunt vermijden. 

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Mexico

Lees mijn Tips

alle 31 artikelen over Mexico

Bekijk alle artikelen