Waarom moet ik dit doen?

Isla Holbox is een klein eiland met witte zandstranden voor de kust van Mexico. Tussen mei en september komen walvishaaien naar Isla Holbox voor de plankton die daar rijkelijk aanwezig is.

Isla Holbox in Mexico staat al jaren bekend als een van de beste plekken om walvishaaien te ontmoeten. De walvishaai is de grootste vis ter wereld. Waarvan je niets hoeft te vrezen. Deze dieren eten plankton en er is nog nooit iemand gewond geraakt door deze dieren, die wel 12 meter lang kunnen worden.

Elk jaar tussen mei en september komen walvishaaien hier omdat er dan heel veel plankton in het water rondom het eiland is. Je kunt alleen met een georganiseerde tour snorkelen met de walvishaai.

Beste tijd voor Isla Holbox:

Je kunt hier het gehele jaar walvishaaien tegen komen, maar het hoogseizoen is van eind mei tot half september. Check vooraf wel op het eiland of de kapitein de dieren ruimte geeft.

Let op!

Walvishaaien zijn ongevaarlijk, maar de dieren komen hier onder meer om te eten. Zorg dus dat ze niet aanraakt en dat je op gepaste afstand blijft. De dieren blijven meestal opvallend rustig en komen geregeld naar je toe zwemmen.

Meer informatie: www.holboxisland.com

Corno’s reistips:

Een rondreis door Mexico kun je zelf organiseren of een pakketreis samenstellen en boeken via een reisorganisatie. Hieronder een aantal handige tips om je rondreis door Mexico te regelen.