Light Safari Beekse Bergen

Wandel langs 3.000 lichtgevende dieren

De Light Safari in Beekse Bergen was van december 2023 tot februari 2024 te zien. Het was het grootste lichtspektakel van Nederland. Op deze totaal verlichte wandelroute loop je door een groot deel van het park. Waarbij je onderweg ruim 3.000 fraai verlichte dieren en planten uit de gehele wereld ontdekt. Deze zijn op kleur bij elkaar gezet, zodat je kunt zien hoe rijk aan kleuren de natuur is. Dit zijn de beste tips voor de Light Safari in Beekse Bergen.

Het is een bijzondere wandelsafari merkte ik al snel. De Beekse Bergen zijn in de winter altijd al leuk aangekleed. Tijdens de Light Safari loop je als het ware langs een fraaie regenboog van lichtgevende dieren. Al zie je ook talloze verlichte planten, bloemen en bomen. Het is een reis over de wereld, die opvallend verrassend is. De medewerkers van de dierentuin omschrijven het als volgt: De dieren trekken zich terug naar hun schuilplaatsen voor de nacht. De wandelsafari komt via een prachtige regenboog van lichtgevende dieren tot leven.

Bekijk Mijn Video

Al mijn nieuwe reisvideo's zien? Abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal

Veel vragen en antwoorden

Ik heb de route gelopen en was onder de indruk. Het is niet alleen mooi aangelegd, maar ook uiterst leerzaam. Onderweg staan er bordjes met vragen, waarbij je iets verderop de antwoorden krijgt. Ik hoorde talloze mensen hierover discussiëren. Het waren zowel ouders met kinderen alsook vriendengroepen. Het leverde leuke gesprekken op, maar ook een grotere interesse in de vele dieren die je kunt zien.

Een neushoorn in Beekse Bergen ©Corno van den Berg

Hoe lang is de wandelroute van de Light Safari in Beekse Bergen?

De uitgestippelde route is 1,8 kilometer lang. De start is bij de hoofdingang, waarna je naar het Afrikadorp loopt. Hier kun je goed een stop maken met toiletten, je kunt hier ook wat eten en drinken krijgen. Ook is er een kampvuur. Je eindigt bij het Winterplein om nog wat te genieten van de sfeer. 

Wandelroute langs ruim 3.000 dieren

Je loopt langs 12 magische kleurzones, waarbij je kunt zien hoe belangrijk kleuren zijn in de natuur. Welke dieren hebben een rode kleur of een donkere kleur. Waarom is het ene dier blauw, maar leeuwen bijvoorbeeld bruin? waarbij je eerst Leafy Green aan doet. Waarom zijn veel dieren, planten en struiken groen? Dit deel gaat over in Dazzling Yellow met onder meer pijlgifkikkers en nog veel meer bijzondere dieren.

De kleurrijke onderwaterwereld. ©Corno van den Berg

Na het Tropical Forest kom je in de wondere wereld van Black and White, met dieren als zebra, reuzenpanda en het sneeuwluipaard. Colors of the Sea laat zien hoe ook onderwater de dieren vaak opvallend fel gekleurd zijn. Flaming Orange is een lichtspektakel van jewelste. Earthy Brown liet mij nadenken over de camouflagekleuren van veel dieren.

Pink Paradise en Intense Red is opnieuw een explosie met de mooiste dieren die er rond lopen op de wereld. Mysterious Purple en Brilliant Blue zijn mijn meest favoriete kleuren. En dus ook zitten daar ook veel dieren die ik graag in het wild wil zien. Het laatste onderdeel is Rainbow Glow, met een heerlijke mix van al het moois Moeder Natuur heeft te bieden.   

Een reuzeninktvis van maar liefst 8 meter tijdens de Light Safari. ©Corno van den Berg

Wanneer kun je de Light Safari bezoeken?

De Light Safari was van 7 december 2023 t/m 25 februari 2024 te bewonderen op donderdagavond t/m zondagavond van 17:00 tot 21:30 uur. Daarnaast waren er ook talloze stands waar je wat (warms) kunt drinken en wat kunt eten.

Het Winterplein en Afrikadorp

Het Winterplein is helemaal ingericht voor de gezelligheid. Hier vind je onder meer een schaatsbaan, maar ook kun je opwarmen bij een vuur. Of met een kop glühwein of warme chocomel.

De mooiste kleuren op de Light Safari. ©Corno van den Berg

Overnachten bij Beekse Bergen

Je kunt ook goed overnachten in het park. Er zijn verschillende hotels, die je online kunt boeken. In het Safari Hotel word je wakker met zicht op de dieren. In het Safari Resort kun je ontwaken naast de savanne, zodat je allerlei Afrikaanse dieren kunt zien. In het Lake Resort slaap je tussen de bomen met zicht op het meer.
Bekijk de accommodaties

Bestel je tickets online

Bestel eenvoudig je tickets alvast online. De Light Safari is dagelijks tussen 17.00hr en 20.30hr te bezoeken. Er zijn ook speciale arrangementen zodat je eerder op de dag je safari kunt starten en de levende wilde dieren kunt bezoeken. 
Bestel je tickets online

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Nederland

Lees mijn Tips

alle 96 artikelen over Nederland

Bekijk alle artikelen