Muscat

Intrigerende stad met kleurrijke souks en moskeeën

Muscat is de hoofdstad van Oman. De stad Muscat is vooral intrigerend door de diverse souks, de markten waar je heerlijk kunt shoppen. Het meest populaire deel is Mutrah aan de kust. Waar je kennis kunt maken met het rijke eten van de Omaanse keuken.

Als je bent gearriveerd op het vliegveld in Muscat kun je het beste even wandelen door het centrum. Met name het deel rond de souk heeft nog veel traditionele huizen met talloze restaurantjes waar je lekker kunt eten.

De stad Muscat is heerlijk om te ontdekken. De sfeer is super relaxed en het is perfect om rond te struinen. Neem de tijd voor de markten.


Sultan Qaboes-moskee

De Sultan Qaboes-moskee in Muscat in Oman.

De Sultan Qaboes-moskee is de grote Moskee van Muscat. Hij is redelijk recent. Sultan Qaboes bin Said Al Said besloot in 1992 dat zijn land een nationale moskee moest hebben. Nadat de juiste plek was uitgekozen, werd de moskee gebouwd op een terrein van maar liefst 416.000 m².

Bijzonder is het handgeweven tapijt binnen; dat het op een na grootste tapijt ter wereld is. Dit immense tapijt bedekt de gehele gebedsruimte. Volgens de bouwers bevat het maar liefst 1.700.000 knopen en weegt het 21 ton. In totaal zijn er 28 verschillende kleurtinten gebruikt, waarbij vooral traditionele plantaardige kleurstoffen zijn gebruikt. 

Souks van Muscat

Muscat heeft diverse Souks. Waaronder de populaire Mutrah Souq, waar de meeste toeristen komen. Hierdoor vind je er ook veel souvenirs, maar ook dagelijkse goederen. Waaronder veel specerijen en andere etenswaar. En ook veel sieraden, met veel zilver en goud.

Vismarkt van Muscat

De Vismarkt van Muscat. ©Corno van den Berg

De vismarkt van Muscat is leuk om in de ochtend te bezoeken. Op de vismarkt wordt dagelijks de verse vis binnen gebracht. En waar je kunt zien hoe deze wordt schoon gemaakt, maar ook wordt verhandeld. Ik zag diverse vissen die ik niet kende, maar ook veel bekende soorten.

Overnachten in Muscat

Als je deze excursie doet is het slim om te overnachten in de hoofdstad Muscat. Er zijn talloze kleine en grotere hotels die je online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, zodat je genoeg keus hebt.
Bekijk de leukste accommodaties

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oman

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen