blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Lumagica Innsbruck

Jaarlijks festival van licht in de Hofgarten

Lumagica Innsbruck is een jaarlijks festival van licht in de stad Innsbruck. Dit lichtpark in Oostenrijk is te bezoeken in de beroemde Hofgarten van november tot eind januari. Op de ongeveer 1 kilometer lange rondweg kom je allerlei bijzondere lichtsculpturen tegen. Die je een reis rond de wereld laat maken langs alle vijf continenten. Denk aan een verlichte New York Statue of Liberty tot kleurrijke kamelen, apen en pinguïns.

 

De stad Innsbruck wordt steeds populairder. Zowel bij liefhebbers van stedentrips als bij wintersporters.  De hoofdattractie dit jaar is een reusachtige lichtgevende ballon, al zijn er meer hoogtepunten te zien. Tot de reisroute in deze magische wereld van lichtjes behoren onder andere Azië, Australië en de Verenigde Staten.

Wat is Lumagica Innsbruck?

Sfeervol en gezellig in de sneeuw. ©Innsbruck Tourismus / Danijel Jovanovic

Dit jaar mogen de bezoekers zich verheugen op kleurrijke en interactieve lichtensceneringen van wolven, dolfijnen, cowboys en nog veel meer. Terwijl ook het Vrijheidsbeeld in New York City aanwezig is. Ook wordt een korte tussenstop in Afrika gemaakt. Aan het einde van de unieke 'ballonvaart' stap je weer in de Innsbrucker Hoftuin. De Tiroolse marmot heeft dan nog een verrassing voor het hele gezin.

Lumagica Innsbruck bezoeken

Allerlei figuren zijn te zien. ©Innsbruck Tourismus / Danijel Jovanovic

Elk jaar wordt het festival in de laatste maanden van het jaar georganiseerd. Dit jaar is  het festival van 18 november 2022 tot 29 januari 2023. De openingstijden zijn: Maandag - Donderdag van 17.30 uur - 22.00 uur. Je hebt gratis toegang als je de Innsbruck Card hebt gekocht. Ook met de SKI plus CITY Pass mag je gratis naar binnen. Andere bezoekers kunnen aan de kassa een entreebewijs worden gekocht.

Meer informatie: Innsbruck Card en de SKI plus City Pass

Overnachten in Innsbruck

Een stedentrip of korte stop in Innsbruck is zeer de moeite waard. Dit geldt voor elk seizoen. Je vindt hier veel kleine hotels, bed & breakfasts en appartementen die je eenvoudig online kunt boeken. Wees er wel op tijd bij, want een trip naar de stad wordt steeds populairder. Zeker in de vakantieperiodes.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 24 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen