Rodelbaan Lucky Flitzer

Ruim 1.100 meter lang traject door 2 jumps en 5 loops

De Lucky Flitzer is een beroemde rodelbaan in Oostenrijk. De rodelbaan bij Flachau is 1.100 meter lang en biedt vermaak voor jong en oud. Daarbij overbrug je 123 hoogtemeters en zoef je maximaal 9 meter boven de grond. Tijdens het rodelen kun je een maximum snelheid van maar liefst 42 kilometer per uur behalen. De locatie is bij Flachau in het SalzburgerLand. Dit zijn de beste tips voor een bezoek aan de rodelbaan Lucky Flitzer. 

Rodelbanen zijn erg populair in de Alpen. Het is ook logisch, je krijgt er adrenaline van als je de berg af suist. Daarbij is het berglandschap ook nog eens indrukwekkend. Rodelbahn Lucky Flitzer is 1,1 km lang. Onderweg stuur je de slee door 2 jumps en 5 loops. Waarbij je diverse G-krachten voelt. Er zit een rem op, die je met de hand kunt besturen. Hiermee kun je zelf de snelheid bepalen. Maar je hoeft niet te remmen als je van snelheid houdt. Het karretje is gezekerd en kan niet van de baan schieten. Afhankelijk van je snelheid duurt een ritje in de Lucky Flitzer tussen de 2 en 4 minuten. Durf jij een nieuwe record neer te zetten?

Voor volwassenen en kinderen

Lucky Flitzer in Oostenrijk ©Flachau Tourismus

Deze excursie is niet alleen geschikt voor volwassenen. Kinderen vanaf 8 jaar mogen zelfstandig naar beneden. Een minimale lengte van 1,25 meter is wel vereist. De Lucky Flitzer rodelbaan is geheel verlicht. Hierdoor kun je er ook ’s avonds terecht. De meeste bezoekers willen vaak nog een keer. Je kunt een 5- of 10-rittenkaart kopen, waarbij je aantrekkelijke kortingen krijgt. De uitdagende rodelbaan biedt voor jong en oud een middag vol plezier en vermaak.

Wanneer is de Lucky Flitzer open?

De openingstijden verschillen per jaar, meestal is de rodelbaan van eind mei tot begin november open. Dan kun je er elke dag van 10:00 uur tot 19:00 uur terecht. Hou er wel rekening mee dat het in de vakanties en weekenden wat drukker is. Maar het loopt vaak snel door, zodat je niet te lang hoeft te wachten. 

Locatie vlakbij de fraaie Rodelalm

Met de kabelbaan omhoog.

De Rodelalm is bekend bij wandelaars en mountainbikers. Het is een perfecte plek voor na het rodelen. Je kunt hier goed wat eten en drinken. Op het heerlijke zonneterras kun je genieten van de lekkerste Oostenrijkse specialiteiten. Recent is er naast de Rodelalm een leuke speeltuin geopend. Vanaf het terras heb je een prima uitzicht op de speeltuin. Als jij geniet van een drankje in het zonnetje kunnen de kids lekker spelen. Kinderen kunnen ter plekke karten in minikarts. Ook kunnen ze los op de verschillende speeltoestellen, het springkussen en het zand. Het is ook mogelijk een Segway te huren, je zult verbaasd zijn hoe eenvoudig deze voertuigen te besturen zijn.

Locatie van de Lucky Flitzer

Flachau is uitstekend bereikbaar: het ligt ca. 70 kilometer ten zuiden van de stad Salzburg en vlakbij de autobaan A10. Naast de rodelbaan is er nog veel meer te doen. Je kunt ook eigentijdse activiteiten als mountaincarten, met een segway bergafwaarts, raften, canyoning, kajakken en suppen doen. Daarnaast zijn er ook nog twee heerlijke zwemmeren en twee klimparken.

Overige leuke activiteiten in Flachau

Flachau ligt tussen de bergen van Dachstein en de Hohe Tauern, deze regio biedt een heerlijke combinatie van ontspanning én inspanning. Het is echt een paradijs voor outdoor-liefhebbers. Waarbij je gezellige berghutten kunt bezoeken, tot rust kunt komen bij glinsterende bergmeren en kunt uitrusten bij verfrissende beekjes. Dit geldt zowel voor wandelaars, (e-)mountainbikers en outdoor-liefhebbers. Rondom Flachau vind je bergen tot zo’n 2.000 meter hoog, dus je bent verzekerd van fijne uitzichten. En het mooie is dat die toppen relatief eenvoudig bereikbaar zijn, ook met kinderen. Er zijn talloze bijzondere excursies om te doen. In de zomermaanden worden dagelijks begeleide wandelingen georganiseerd met verschillende thema’s. Zo zijn er specifieke wandelingen over de almen (alpenweiden) met een ervaren gids. Er zijn ook culinaire wandeltochten en natuurlijk wandelingen naar de top van de bergen.

Zonsopgang wandeling naar de Grießenkareck

Het ontbijt. ©Karmen Nahberger

In de vroege ochtend een berg op wandelen is een leuke excursie. Je kunt dit zelf doen, maar ook met een gids. Die dan op de top op een open vuur een ontbijtje voor je maakt. Waarbij je, met wat geluk, kunt genieten van de zonsopgang. Het mooie is dat de top goed bereikbaar is, ook met kinderen.

Lees mijn artikel over deze wandeling

Flachau Sommer Card

Iedereen die 2 nachten of langer in Flachau verblijft krijgt van de accommodatie-verschaffer de Flachau Sommer Card. Daarmee maak je gratis gebruik van de liften en kun je dagelijks deelnemen aan begeleide wandelingen. Ook kun je profiteren van een gaaf activiteitenprogramma voor het hele gezin.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Oostenrijk

Lees mijn Tips

alle 32 artikelen over Oostenrijk

Bekijk alle artikelen