Andesgebergte

Het grootste gebergte van Zuid-Amerika biedt talloze unieke attracties

De Andes is het grootste gebergte van Zuid-Amerika met bergen, gletsjers, regenwoud en talloze andere natuurverschijnselen. Dit berggebied is maar liefst 7.000 km lang en op sommige plaatsen 160 km breed. Het is een enorme speeltuin voor natuurliefhebbers, bergbeklimmers en wandelaars.

De beroemde Aconcagua is met 6.920 meter de hoogste berg van het machtige Andesgebergte. Je vindt hier veel zesduizenders, zoals bergen boven de 6.000 meter worden genoemd. Alsook vijfduizenders, enz. De uitdagingen liggen hier om elke hoek, al kun je ook in de lagere delen wandelen.

Het is ook de plek waar de Inca's hun grootste steden bouwden, waarvan je een groot deel kunt bezoeken.

Dit gebergte ligt in maar liefst 7 landen

Je ontmoet de Andes in maar liefst zeven landen: Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Colombia en Venezuela. In al deze landen heb je genoeg mogelijkheden om de bergen in te gaan, en de talloze bezienswaardigheden te ontdekken.

Reizen door het Andesgebergte

Je kunt er relatief makkelijk door heen reizen, bijvoorbeeld ook van land naar land. Vanuit Chili naar Argentinië is erg populair, net als Bolivia en Peru. Aan jou de keuze hoe je het gebergte wilt beleven.

Het kan per groep, maar kan ook eenvoudig in je eentje met een gids. Of met een eigen 4x4 huurauto, al moet je je reis dan wel goed voorbereiden.

Dieren in het Andesgebergte

De bergen zijn het thuis van enkele bijzondere dieren. Waaronder de poema, de Andescondor en guanaco. Maar er zijn nog veel dieren zoals chincilla's, herten en talloze soorten vogels. 

Ontdek de beste tips voor het Andesgebergte