Waarom moet ik hier heen?

Een stedentrip naar Krakau is winkelen, terrasjes bezoeken en lekker eten. Het is tevens een goedkope stad; zowel voor hotels, drank en eten in restaurants. Logischerwijs kun je het ook combineren met een rondreis door Polen.

Krakau, al jaren een populaire stad voor een stedentrip. En met reden, want het historisch centrum van Krakau is door UNESCO uitgeroepen als Werelderfgoed. Als je hier rondwandelt begrijp je al snel waarom. Het verleden ligt hier letterlijk nog op straat.

Bezienswaardigheden Krakau

Op de 228 meter hoge heuvel Wawel in Krakau bevinden zich veel historische gebouwen. De belangrijkste zijn het Koninklijk Paleis en de grote kathedraal. In de kathedraal zijn diverse koningen gekroond alsook begraven. Het historisch centrum vind je aan de voet van het paleis.

Corno’s reistips:

Krakau biedt talloze karakteristieke huizen, pleinen en kerken. Het centrum is compact, waardoor je het makkelijk te voet de stad kunt verkennen. Ideaal voor een eigen speurtocht naar het verleden van deze stad.

Beste tijd:
Krakau kun je het beste in het voorjaar, zomer of najaar bezoeken. In de winter kan het sneeuwen en vriezen, waardoor het minder geschikt is om te gaan.

Let op!
Krakau is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Stedentrip