Málaga

Heerlijke stad in het zuiden van Spanje

De stad Málaga in Spanje is al jaren populair als stedentrip. Dat is terecht, want de stad heeft een rijk verleden, een heerlijk klimaat en is eenvoudig (en goedkoop) te bereiken. Daarnaast is het de geboorteplaats van Pablo Picasso. Mede daarom vind je hier opvallend veel goede musea. Dit zijn de bezienswaardigheden van Málaga, met ook de leukste excursies om te doen als je er bent.

De stad is in de eerste plaats als onderdeel van de Costa del Sol. En ja, ze hebben hier drukke stranden en het extreme uitgaansleven, hetzelfde als de dorpen en steden verderop. Maar Malaga biedt nog zoveel meer. Denk aan lekker shoppen en het relaxt genieten van het klimaat en de Spaanse keuken.

In en rond de stad kun je heerlijk wandelen. En lekker kunt eten. Niet alleen in onze winter, maar ook in het voorjaar en vooral ook in het najaar. Daarnaast is het een relatief goedkope stad, onder meer voor het eten en drinken.

Alcazaba

Alcazaba in Malaga.

Alcazaba is een beroemd Arabisch fort dat is gebouwd door de Moren in de 11e eeuw. Het was destijds een paleis, maar is nu een indrukwekkend museum.

Gratis nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en blijf wekelijks op de hoogte van het laatste reisnieuws, tips en video's.

Castillo de Gibralfaro

Dit kasteel op de heuvel Gibralfaro is gebouwd in de 14e en 15e eeuw, om de naastgelegen Alcazaba te verdedigen. Het beste uitzicht over de stad krijg je hier. Het is de klim waard, zeker in de vroege ochtend of bij zonsondergang.

Kathedraal van Málaga

Kathedraal van Malaga.

Toen de Christenen de stad veroverden werd snel met bouw van de Kathedraal van Málaga begonnen. Dit was in 1528. Bijzonder is dat de bouw pas twee en een halve eeuw later klaar was. Het gevolg is dat je diverse bouwstijlen terug ziet in de deze neoklassieke kathedraal. Hij wordt ook wel Catedral de la Encarnación genoemd.

Palacio Episcopal

Palacio Episcopal is het bisschoppelijk paleis. Net als de kathedraal een heerlijke plek voor foto’s. En om rond te dwalen.

Iglesia del Sagrario en Iglesia Parroquil de Santiago

Dit zijn twee kerken die de moeite van het bezoeken waard zijn. En het is hier vaak minder druk, dus kun je op je gemak rond kijken.

Palacio de los Condes de Buenavista

Palacio de los Condes de Buenavista is het voormalige kasteel van de graven. Tegenwoordig is het een museum, met de bedoeling het verleden te laten herleven. Je kunt het museum bezoeken.

Jardín de la Concepción

Jardín de la Concepción is een grote botanische tuin. Je vindt hier talloze bijzondere bomen en planten. Deze tuin is al eeuwen lang in een goede staat. Het is ideaal om hier te wandelen, ook al omdat het koeler is.

Haven van Malaga

Het is heerlijk om in de haven van Málaga rond struinen, nadat je bijvoorbeeld bent gaan shoppen. Met name in de avond is het hier goed toeven. Onder meer langs de moderne boulevard. Om daarna lekker te eten (vis en schelpdieren bijvoorbeeld) in een van de vele restaurantjes. Lekker in de open lucht. Concluderend; al met al geen slechte invulling van de dag.

Shoppen in Malaga

Wie wil winkelen kan het beste de autovrije winkelstraat calle Marques de Larios op zoeken. In de zomer hebben ze een soort schaduwdoeken hangen boven de straat, waardoor je hier zelfs in de zomer lekker kunt winkelen. Ten eerste vind je veel bekende merken in Calle Larios, maar ook vind je hier veel lokale winkels. In het bijzonder veel kledingwinkels en eettentjes. 

Hoewel ook de diverse winkelcentra zich daarvoor goed lenen. Spanjaarden houden immers van shoppen. En mits je tijd genoeg hebt natuurlijk. 

Centre Pompidou de Málaga

Centre Pompidou de Málaga.

In de haven van Malaga ligt Centre Pompidou de Málaga. Dit is de eerste buitenlandse dependance van het bekende museum uit Frankrijk. Het gebouw bij de ingang wordt wel ‘El Cubo’ genoemd. Het is opvallend kleurrijk, waardoor het extra opvalt.

Lekker overnachten in Málaga

De stad biedt talloze locaties om te slapen in de stad. Denk aan hotels, hostels en bed & breakfasts, waarbij je zowel voor budget kunt gaan als voor luxe. De meeste hotels liggen in of net buiten het centrum. Zodat je eenvoudig te voet alles kunt doen.
Bekijk de leukste accommodaties in Málaga 

Museo Picasso de Málaga

Picasso werd in Malaga op 25 oktober 1881 geboren. Dit museum toont opvallend veel werk wat je nergens anders ziet. En je krijgt een fraaie kijk in zijn leven. En vooral in zijn bijzondere ontwikkeling als kunstenaar.

Museo Carmen Thyssen

Het huidige Carmen Thyssen museum was ooit het Palacio de Villalón, een oud Moors paleis. Carmen Cervera was in 1961 Miss Spanje. Ze trouwde met de in 2002 overleden Nederlandse Baron Hans Heinrich Thyssen-Bornemisza uit Scheveningen. De collectie bestaat uit Andalusische kunst meet veel landschappen alsook de sfeer uit vroegere tijden in Andalusië. Aan de ene kant zie veel plaatsen als Sevilla, Cordoba en Málaga in de schilderijen voorbij komen. Aan de andere kant veel lokale schilderijen over het platteland.

Centro de Arte Contemporáneo de Málaga

Beroemd Museum voor moderne kunst. Hier kun je uren dolen tussen de vele bijzondere werken. Neem de tijd voor dit museum.

Museo de Bellas Artes

De naam van dit museum zegt het al. Dit is het toonaangevende Museum voor Schone Kunsten. Het is vooral populair bij Spanjaarden, maar wel de moeite waard.

Museo Municipal de Málaga

Het stedelijk museum is een van de mindere musea in Malaga. Maar ja, dat is logisch met zoveel kwaliteitsmusea in één stad.

Excursies online boeken

Goedkope vluchten

Wie naar goedkope vliegtickets zoekt, ziet daar onder andere Málaga bij staan. Voor een paar euro kun je er al naar toe vliegen. Al hoor je over deze stad (de vijfde van Spanje) veel minder dan de grotere steden bijvoorbeeld. Wat niet geheel terecht is.

Maar deze stad in Andalusië is bij de Spanjaarden zelf al heel lang populair. Dit heeft verschillende redenen. De stad wordt nog niet overlopen, zoals bijvoorbeeld in Barcelona ten gevolge van de toeristen de laatste jaren wel gebeurt. Integendeel zelfs; in de winter en het vroege voorjaar is het rustig. Dus boek dat goedkope ticket en bezoek Málaga. Je zult er geen spijt can krijgen.

Málaga met kerst

Kerst in Málaga is bekend geworden door sociale media. De winkelstraat Calle Marqués de Larios is rond kerstmis fraai verlicht. Het wordt Luces de Navidad Málaga genoemd en is ongekend fraai. De lampjes gaan aan in de avond en zorgen voor veel sfeer. ook zijn veel winkels kleurrijk versierd.  

Het klimaat en het weer in Málaga

Voorjaar

In het voorjaar wordt het hier al snel boven de 20 graden. Waardoor je er lekker kunt genieten.

Zomer

Zelfs in hartje zomer wordt het hier niet extreem warm. Málaga heeft daarnaast een gematigd klimaat omdat het aan de kust ligt. De maximum temperatuur voor augustus is 31 en de minimum voor die maand 21 graden, terwijl het in het binnenland tegen de 40 graden kan zijn. In Malaga kun je dus lekker actief zijn. En er is nog een reden; je kunt er ook volop zonnebaden.

Herfst

Als bij ons de herfst invalt, is het in Malaga nog tussen de 15 en 20 graden. Heerlijk nazomeren dus.

Winter

In onze winter (december, januari en februari) is het hier 8 tot 15 graden gemiddeld. Ten slotte valt hier veel minder regen.

Meer artikelen over Andalusië