blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Sevilla

Oorsprong van de Flamenco, en stad van de tapas

Sevilla is de stad in Spanje waar de Flamenco dans haar oorsprong kent. Als je goed kijkt zie je overal de Flamenco-invloeden. Waaronder de fraaie kleding, die je kunt kopen in veel winkels. Maar er zijn vele andere attracties in de stad. Met deze tips kun je je stedentrip goed voorbereiden.

Het heerlijke Sevilla is een temperamentvolle stad, de bakermat van de beroemde Flamenco en zeer geliefd vanwege haar tapas-cultuur. Het is een heerlijke stad voor een stedentrip of als tussenstop in een rondreis door Spanje. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van de stad Sevilla. 

Flamenco kleren in Sevilla.

Plaza de España

Bezoek het Plaza de España, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 of de voormalige Joodse wijk Santa Cruz, smalle straatjes en steegjes waar de beste tapasbars van de stad zitten.

Plaza del Cabildo

Het Plaza del Cabildo in Sevilla.

Het Plaza del Cabildo is een opvallend rond plein in Sevilla. Maar dat vaak wordt vergeten door bezoekers. Wat zonde is, want de de marmeren zuilen zijn zeer fraai. Zij stonden eerst in het Colegio de San Miguel dat in 1967 werd gesloopt. Het is een perfecte plek voor foto’s. 

Er zijn drie ingangen. Je kunt via Avenida de la Constitución, Calle Arfe en Calle Almirantazgo naar binnen. Het is wel wat zoeken, want het is niet duidelijk aangegeven. Maar dat maakt het extra leuk toch?

Macarene-district

Wil je authentiek Sevilla? Ga dan naar het Macarene-district. Zeker niet op het lijstje van de gemiddelde toerist, maar in deze wijk is elke week de beste voedselmarkt te vinden en is er ‘El Jueves’, de oudste rommelmarkt van Sevilla. 

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië in Spanje. Hij ligt aan de Guadalquivir-rivier en is vanuit de zee bevaarbaar tot in de stad. Ideaal voor een zeiltocht.

Metropol Parasol

Het Metropol Parasol in Sevilla.

In Sevilla kom je niet alleen maar historische gebouwen tegen. Het Metropol Parasol is daarvan het beste bewijs. Het is een observatieplatform, archeologisch museum en boerenmarkt in een. Ook vind je er meerdere cafés en restaurants. Het is een bezoek waard als je Sevilla aan het ontdekken bent.

Flamenco in Sevilla

De Flamenco in Sevilla.

De muziek hoor je hier door de straten gaan. Flamenco heeft Arabische klanken en wordt begeleidt door het knippen met de vingers en klappen met de handen. Het bijzondere van de Flamenco muziek is dat deze niet wordt opgeschreven maar dat de muziek mondeling van generatie op generatie over gaat. 

Er zijn veel shows in de stad. Het merendeel is wel toeristisch, het is bijna onmogelijk om een authentieke show met alleen maar lokale bewoners te vinden. Al zijn er wel straatartiesten die de dans laten zien voor een fooi.

In diverse bars kun je nog wel optredens zien. Er zijn genoeg Flamenco barretjes, met name in de wijk Triana. Dit is het kloppend hart van de Flamenco.

Tapas eten in Sevilla

Een tapasbar in Sevilla.

Daarnaast staat Sevilla bekend om haar gevarieerde keuken. En dan vooral om haar diversiteit aan tapas. Beroemd zijn gerechten als papas aliñás, gekookte aardappelen met ei en ui in azijn en olijfolie, of bijvoorbeeld Gazpacho, gekoelde soep van tomaten, komkommer en paprika. De lokale bewonerszijn echte zoetekauwen, probeer zeker de torrijas, zoete broodjes met kaneel en honing. 

De stad is volgepakt met restaurants, eettentjes en barretjes. Niet zo gek dat je bedenkt dat Sevillianen 2 keer per dag warm eten. Ga langs bij El Rinconcillo Bar, deze tapasbar dateert al vanaf 1670 en is wat sfeer betreft de echte nummer een van de stad. 

Beste tijd om Sevilla te bezoeken

De stad kent een zeer warm klimaat, de gemiddelde jaartemperatuur is 18,6 graden. Sevilla is een van de warmste steden van Europa en dus erg warm in de zomer. 

Maar, wel perfect voor stedentrips in het najaar wanneer het er nog altijd zo’n 30 graden kan worden. 

Ook de winter is perfect. Dan is het hier zo’n 15 graden, maar wel vaak droog. En, het is dan veel rustiger met toeristen. Zodat je de stad op je gemak kunt ontdekken. En natuurlijk lekker kunt en eten hier. 

Het voorjaar is een heerlijke tijd. Toen bezocht ik de stad meerdere dagen. De temperatuur is aangenaam, alleen wordt het dan al wel weer drukker bij de attracties en historische gebouwen. Maar de stad is redelijk groot, waardoor je nog steeds eenvoudig even de drukte kunt ontvluchten.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Spanje

Lees mijn Tips

alle 37 artikelen over Spanje

Bekijk alle artikelen