Waarom moet ik hier heen?

Sevilla is een temperamentvolle stad, de bakermat van de beroemde Flamenco en zeer geliefd vanwege haar tapas-cultuur. Een heerlijke stad voor een stedentrip of als tussenstop in een rondreis door Spanje.

Sevilla is de stad in Spanje waar de Flamenco dans haar oorsprong kent. De muziek heeft Arabische klanken en wordt begeleidt door het knippen met de vingers en klappen met de handen. Het bijzondere van de Flamencomuziek is dat deze niet wordt opgeschreven maar dat de muziek mondeling van generatie op generatie over gaat. Er zijn vele prachtige bezienswaardigheden in de stad. Met deze tips kun je je stedentrip goed voorbereiden.

Daarnaast is Sevilla bekend om haar gevarieerde keuken en vooral om haar tapas. Beroemd zijn gerechten als ‘papas aliñás’, gekookte aardappelen met ei en ui in azijn en olijfolie, of bijvoorbeeld ‘Gazpacho’, gekoelde soep van tomaten, komkommer en paprika. Sevillianen zijn echte zoetekauwen, probeer zeker de ‘torrijas’, zoete broodjes met kaneel en honing.

De stad is volgepakt met restaurants, eettentjes en barretjes. Niet zo gek dat je bedenkt dat Sevillianen 2 keer per dag warm eten. Ga langs bij El Rinconcillo Bar, deze tapasbar dateert al vanaf 1670 en is wat sfeer betreft de echte nummer een van de stad.

Bezienswaardigheden Sevilla

Plaza de España

Bezoek het Plaza de España, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929 of de voormalige Joodse wijk Santa Cruz, smalle straatjes en steegjes waar de beste tapasbars van de stad zitten.

Macarene-district

Wil je authentiek Sevilla? Ga dan naar het Macarene-district. Zeker niet op het lijstje van de gemiddelde toerist, maar in deze wijk is elke week de beste voedselmarkt te vinden en is er ‘El Jueves’, de oudste rommelmarkt van Sevilla.

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië in Spanje. Hij ligt aan de Guadalquivir-rivier en is vanuit de zee bevaarbaar tot in de stad. Ideaal voor een zeiltocht.

Let op!

De stad kent een zeer warm klimaat, de gemiddelde jaartemperatuur is 18,6 graden. Sevilla is een van de warmste steden van Europa en dus erg warm in de zomer. Maar, wel perfect voor stedentrips in het najaar wanneer het er nog altijd zo’n 30 graden kan worden.