Waarom moet ik hier heen?

Sri Lanka is een bonte mix van ruïnes en tempels, goudgele stranden, groene bergen, wereldberoemde theeplantages en nationale parken met wilde olifanten en luipaarden. En een geheel eigen keuken, met onder meer de heetste curry op aarde.

Sri Lanka is na lange tijd weer populair bij reizigers. En terecht, het eiland is opvallend divers en kent een geheel eigen cultuur. Die je zelf relatief eenvoudig kunt ontdekken.

Wat opvalt is de bijzondere mix van tempels, kleurrijke steden, stranden en safarigebieden (met olifanten en luipaarden bijvoorbeeld). Als reiziger kun je hier je hart ophalen.

Lees Mijn Reisverhaal over de mooiste rondreis door Sri Lanka:

Ik maakte een heerlijke rondreis over het eiland, kijk maar:

De mooiste rondreis door Sri Lanka

Over Sri Lanka hoor je niet zo veel. Vaak is dat een goed teken. Hoog tijd voor een rondreis; dwars over het eiland.

Reisverhaal

Over het eiland Sri Lanka hoor je niet zo veel. Vaak is dat een goed teken, toch? Ik maak een rondreis; dwars over het eiland. Van de goudgele stranden naar de bergen, langs theeplantages en op zoek naar olifanten en luipaarden in nationale parken.


Corno’s reistips:
 
Als je op vakantie wilt naar Sri Lanka, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Als je vooraf wat dingen regelt heb je geen zorgen. Zoals een hotel bij aankomst bijvoorbeeld. Of alle hotels tijdens je reis.
 
Veel reizigers maken een rondreis door Sri Lanka en combineren dit met een heerlijke strandvakantie op de Malediven. Ik heb dit ook gedaan en kan het aanraden.
 
Beste tijd:
Sri Lanka kent verschillende seizoenen. Als je vooral reist naar de west- en zuidkust en het binnenland heb je de meeste kans op lekker weer van december tot en met maart.
 
Ga je voor naar de noord- en oostkust? Dan heb je de meeste kans op lekker en droog weer van april/mei tot en met september. Al kan een korte hevige bui altijd voorbij komen.