Sri Lanka

Extreem divers eiland in Azië

Sri Lanka is na lange tijd weer populair bij reizigers. En terecht, het eiland is opvallend divers en kent een geheel eigen cultuur. Die je zelf relatief eenvoudig kunt ontdekken.

Het eiland is een bonte mix van ruïnes en tempels, goudgele stranden en groene bergen. Maar denk ook aan wereldberoemde theeplantages en nationale parken met wilde olifanten en luipaarden. En een geheel eigen keuken, met onder meer de heetste curry op aarde. 

Als reiziger kun je hier je hart ophalen. Het aantal bezienswaardigheden is groot. Waarbij sommige attracties erg populair zijn, maar andere juist weer niet. Dit zijn de beste tips voor je rondreis door Sri Lanka. Met ook leuke excursies en tours om te doen.

Veel reizigers maken een rondreis door Sri Lanka en combineren dit met een heerlijke strandvakantie op de Malediven. Ik heb dit ook gedaan en kan het aanraden.

Beste tijd voor Sri Lanka

Sri Lanka kent verschillende seizoenen. Als je vooral reist naar de west- en zuidkust en het binnenland heb je de meeste kans op lekker weer van december tot en met maart.
 
Ga je voor naar de noord- en oostkust? Dan heb je de meeste kans op lekker en droog weer van april/mei tot en met september. Al kan een korte hevige bui altijd voorbij komen.

Alle 5 Bucket List Tips voor Sri Lanka