Waarom moet ik hier heen?

Yala National Park is wereldberoemd. Hier kun je op safari, maar dan in Azië. waarbij je een redelijke kans hebt op een luipaard, die je ook in Afrika tegen kunt komen. Ook olifanten, lippenberen en herten laten zich geregeld zien.

Yala National Park in Sri Lanka moet eigenlijk wel op je lijst. Hier kun je op safari zoals in Afrika. Het aantal wilde dieren is wel wat minder, maar de kans op bijzondere dieren is opvallend groot.

Olifanten in Yala.
Olifanten in Yala. Alessandro Longhi

Het park is sinds 1900 een natuurreservaat en in 1938 tot National Park benoemd. Ironisch genoeg is het park in eerste plaats aangelegd als jachtgebied voor de Britse elite in de koloniale tijd.

Safari in Yala National Park.
Safari in Yala National Park. Corno van den Berg

Het park herbergt luipaarden, olifanten, wilde zwijnen en diverse hertensoorten. Dit is Jungle Boek in het echt.

Beste tijd voor Yala National Park

Je kunt hier in de namiddag op safari, maar ook in de vroege ochtend. Ik heb beiden gedaan en vond de ochtend veel beter. Om te zien hoe dit natuurgebied ontwaakt is magisch. Ik nam ontbijt mee en was er in de vroege ochtend.

Een lippenbeer in Yala.
Een lippenbeer in Yala. Alessandro Longhi

Let op!

Yala is erg populair. Als je buiten het park slaapt kun je in een rij terecht komen om een kaartje te bemachtigen. Dit geldt met name in de ochtend. Zorg dus dat je dichtbij (of in) het park slaapt en vroeg op bent zodat je vooraan staat bij de entree.

Meer informatie: www.yalasrilanka.lk

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Sri Lanka, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Veel reizigers maken een rondreis door Sri Lanka en combineren dit met de Malediven. Ik heb dit ook gedaan en kan het aanraden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Lees Mijn Reisverhaal over de mooiste rondreis door Sri Lanka:

Ik maakte een heerlijke rondreis over het eiland, kijk maar:

De mooiste rondreis door Sri Lanka

Over Sri Lanka hoor je niet zo veel. Vaak is dat een goed teken. Hoog tijd voor een rondreis; dwars over het eiland.

Reisverhaal

Over het eiland Sri Lanka hoor je niet zo veel. Vaak is dat een goed teken, toch? Ik maak een rondreis; dwars over het eiland. Van de goudgele stranden naar de bergen, langs theeplantages en op zoek naar olifanten en luipaarden in nationale parken.

Natuurpark