Waarom moet ik hier heen?

Yala National Park is wereldberoemd. Hier kun je op safari, maar dan in Azië. waarbij je een redelijke kans hebt op een luipaard, die je ook in Afrika tegen kunt komen. Ook olifanten, lippenberen en herten laten zich geregeld zien.

Olifanten in Yala.
Olifanten in Yala. Alessandro Longhi

Yala National Park moet eigenlijk wel op je lijst. Hier kun je op safari zoals in Afrika. Het aantal wilde dieren is wel wat minder, maar de kans op bijzondere dieren is opvallend groot.

Het park is sinds 1900 een natuurreservaat en in 1938 tot National Park benoemd. Ironisch genoeg is het park in eerste plaats aangelegd als jachtgebied voor de Britse elite in de koloniale tijd.

Safari in Yala National Park.
Safari in Yala National Park. Corno van den Berg

Het park herbergt luipaarden, olifanten, luipaarden, wilde zwijnen en diverse hertensoorten. Dit is Jungle Boek in het echt.

Beste tijd:

Je kunt hier in de namiddag op safari, maar ook in de vroege ochtend. Ik heb beiden gedaan en vond de ochtend veel beter. Om te zien hoe dit natuurgebied ontwaakt is magisch. Ik nam ontbijt mee en was er in de vroege ochtend.

Een lippenbeer in Yala.
Een lippenbeer in Yala. Alessandro Longhi

Let op:
Yala is erg populair. Als je buiten het park slaapt kun je in een rij terecht komen om een kaartje te bemachtigen. Dit geldt met name in de ochtend. Zorg dus dat je dichtbij (of in) het park slaapt en vroeg op bent zodat je vooraan staat bij de entree.

Meer informatie: www.yalasrilanka.lk

Natuurpark