Verenigde Arabische Emiraten

Woestijn met architectonische hoogstandjes als Dubai en Abu Dhabi

De Verenigde Arabische Emiraten kennen we inmiddels allemaal. De ingenieurs in Dubai en Abu Dhabi hebben de wereld versteld doen staan. Wat hier in een ongekend korte tijd in een voormalige zandvlakte is gebouwd grenst aan het onmogelijke. Waaronder het hoogste gebouw ter wereld.

De twee steden worden meer en meer als stedentrip  bezocht. Om te shoppen en vooral om je te vergapen aan rijkdom. Wie door de moderne steden loopt moet zich verbazen. Over de immense hoge gebouwen, de pretparken, de skibanen, het aquarium en nog veel meer.


Verenigde Arabische Emiraten bezoeken met alle bezienswaardigheden.

Het is duidelijk, deze steden willen veel toeristen trekken als de olie op raakt. Waardoor ze op deze manier een alternatieve geldstroom creëren. En eerlijk is eerlijk, ze doen dat slim en innovatief.

De ontwikkelingen gaan door, weliswaar iets minder snel na de recente recessie. Als je de Verenigde Arabische Emiraten bezoekt hoor je vanzelf  de plannen voor de toekomst. Al zijn sommige ideeën echt luchtfietserij.

Maar dit land heeft meer emiraten. Met meer bezienswaardigheden en attracties. Ik ging er diverse keren kijken. Waarbij de diverse excursies in de bergen opvallen. Deze zijn echt zeer de moeite waard.  

Alle 5 Bucket List Tips voor Verenigde Arabische Emiraten