Deep Dive Dubai

Diepste zwembad ter wereld is geopend in Dubai

Deep Dive Dubai is het diepste zwembad ter wereld, volgens het Guiness Book of Records. Het opende in juli 2021 haar deuren in Dubai, de stad waar alles mogelijk is. Deep Dive Dubai is maar liefst 60 meter diep en is gevuld met maar liefst 14 miljoen liter warm water. 

Het zwembad heeft allerlei attracties zoals een verzonken stad. Het zwembad is met name geschikt voor duikers, maar ook voor snorkel liefhebbers en zwemmers.

In Dubai kan zo'n beetje alles. Je vindt er het hoogste gebouw ter wereld bijvoorbeeld, maar ook talloze andere unieke bezienswaardigheden zoals de grootste indoor skipiste. Deep Dive Dubai is de nieuwste in de rij in de Verenigde Arabische Emiraten. Het diepste zwembad lag tot voor kort in het Poolse Deepspot, dat 45 meter diep is.

Bijzonder is dat er een aantal kijkgaten zijn voor bezoekers. Deze kunnen dan de duikers voorbij zien komen. Of de zwemmers, want ook dat kan als er plek is tenminste.

Voor beginnende en professionele duikers

Een zwemmer in het diepste zwembad ter wereld: Deep Dive Dubai. ©Deep Dive Dubai

Het zwembad van Deep Dive Dubai is vooral geschikt voor duikers. Zij kunnen de diepte in gaan op zoek naar een verlaten en overstroomde stad. Waar je onder meer een tafelvoetbalspel ziet, waarmee je echt kunt spelen. Ook zijn er complete kamers met arcademachines. Je kunt op avontuur gaan en je eigen route kiezen. 

Duik en freedive cursussen

In Deep Dive Dubai kun je talloze cursussen volgen, voor beginners en gevorderden. Zo kun je als beginners een ontdekkingsduik doen, maar ook he PADI-certificaat halen en leren hoe je kunt freediving, als ook grotduiken en andere geavanceerde duikcursussen.

Duikers in het zwembad in Dubai. ©Deep Dive Dubai

Locatie van Deep Dive Dubai

Het immense zwembad ligt op 25 minuten rijden van het Dubai International Airport gelegen in Nad Al Sheba. Je kunt het goed bezoeken als je naar Dubai gaat.

Zelf ook duiken hier?

Maak wel vooraf een reservering om teleurstelling te voorkomen. De kans is groot dat dit zwembad erg populair wordt, waardoor het reserveren van een duik best lastig kan worden. Bezoek de website van het Deep Dive Dubai

Beste tijd voor Dubai

Dubai kan het gehele jaar worden bezocht, en bijna alle attracties zijn het gehele jaar te bezoeken. Maar de temperaturen zijn het koelst van eind september tot eind april. Dan is het meestal zo’n 20 tot 25 graden overdag en ’s nachts rond de 10 graden.

Van mei tot en met september kan de temperatuur in de stad 40 graden worden, met uitschieters naar boven de 50. In de woestijn kan het dan nog warmer worden.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Arabische Emiraten

Lees mijn Tips