Burj Khalifa

Met 828 meter het hoogste gebouw ter wereld in Dubai

De Burj Khalifa is het zoveelste kunstje dat in Dubai is geflikt. En waar je oprecht stil van wordt. Ga er maar eens voor staan, dan zie je hoe hoog hij is. En je kunt ook naar binnen, vanwaar je een ongekend uitzicht over de stad (en de omgeving) hebt. En je vindt er winkels, hotels en restaurants.

Als je de Burj Khalifa ziet ben je al snel onder de indruk. Het is immens, maar ook fraai. Althans dat vinden de meesten. Je kunt het beste het gebouw van een afstandje bekijken. En dan ook even naar binnen gaan.

Twee uitkijkpunten

De Burj Khalifa heeft twee observatiedecks. Dit zijn populaire plekken vanwaar je goede foto’s kunt maken. Maar ook om even de grootsheid van de stad in je op te nemen.

Observatiedeck At The Top

De meest bekende is Observatiedeck At The Top op de 124e verdieping. Je kijkt uit over Dubai en de Perzische Golf. En ja, het is hoog.

Het uitzicht vanaf de Burj Khalifa.

Observatiedeck At The Top Sky

Op de 148e verdieping vind je het tweede uitkijkpunt At The Top Sky. Let op het minieme verschil in de naam. wees dus duidelijk welke je wilt bezoeken. Dit uitkijkpunt ligt op 555 meter hoogte. En de entreeprijs is ook hoger voor dit punt. 

Het gebouw is vanuit heel Dubai en omgeving zo’n beetje te zien. De beste tijd is vroeg in de ochtend of juist in de namiddag als de zon onder gaat.

Zo maak je de mooiste foto’s

Wie naar Dubai gaat wil de Burj Khalifa op de foto zetten. Maar dit is lastiger dan je denkt. Je staat namelijk al snel te dichtbij. Als je een groothoeklens hebt kun je bij de Dubai Fontein gaan staan. Zodat je het water op de voorgrond krijgt. In de avond gaan de fonteinen aan en kun je beiden vast leggen.

Je kunt ook iets verder lopen via het Burj Park by Emaar zodat je iets meer afstand krijgt. En de toren er wel op past. Doe dit tijdens de zonsondergang. Dan is het licht zacht en krijg je de omgeving er fraai op.

Burj Khalifa bij zonsondergang.

Geschiedenis van Burj Khalifa

De bouw van de Burj Khalifa in 2004 en in mei 2008 bereikte het al een hoogte van 636 meter, waarmee hij de titel overnam van de Taipei 101 in Taiwan. Op 4 januari 2010 werd het gebouw, dat in eerste instantie Burj Dubai heette, officieel geopend. En kreeg het officieel de hoogte van 828 meter toegewezen.

Tijdens de opening werd de toren herdoopt tot Burj Khalifa, wat een verwijzing is naar Khalifa bin Zayed Al Nahayan. Hij is president van de Verenigde Arabische Emiraten en emir van het naburige Abu Dhabi. Deze oliestaat voorkwam eind 2009 het failliet van Dubai met een lening van maar liefst 50 miljard.

Beste tijd voor Dubai

Dubai kan het gehele jaar worden bezocht, en bijna alle attracties zijn het gehele jaar te bezoeken. Maar de temperaturen zijn het koelst van eind september tot eind april. Dan is het meestal zo’n 20 tot 25 graden overdag en ’s nachts rond de 10 graden.

Van mei tot en met september kan de temperatuur in de stad 40 graden worden, met uitschieters naar boven de 50. In de woestijn kan het dan nog warmer worden.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Arabische Emiraten

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen