Palmeilanden en Wereldeilanden

Wonderlijke menselijke eilanden in de zee bij Dubai

De Palmeilanden en Wereldeiland voor de kust van Dubai zijn uniek. Je moet het eigenlijk vanuit de lucht zien, dus bijvoorbeeld vanuit een vliegtuig. 

Maar je moet eigenlijk ook even ter plekke over de eilanden lopen. Volgens velen is dit een van de grootste prestaties van de mens. Anderen vinden het helemaal niets. Dit zijn de beste tips voor je bezoek aan de Palmeilanden en Wereldeilanden.

Weinigen geloofden de plannen destijds. Inmiddels zijn de fraaie Palmeilanden en de unieke Wereldeilanden een feit. Wonderlijke creaties van de mens die zelfs vanuit de ruimte te zien zijn.

The Palm in Dubai.

Palm Jumeirah

Dit is de eerste van de drie en heeft de wereld letterlijk verbaasd doen staan. Palm Jumeirah is in 2004 opgeleverd en ‘leeft’ al volop. De meeste villa’s zijn al bezet en zijn in bezit van rijke burgers van over de gehele wereld. Wat uniek is. 

Het eiland is gebouwd in de vorm van een palmboom, compleet met een stam en 16 takken. Palm Jumeirah is 5 bij 5 kilometer groot en telt maar liefst 72 kilometer kustlijn. Bijzonder is dat je via een tunnel onderwater het eiland op kan. En bijvoorbeeld ook de golfbreker die om de eilanden ligt kunt bereiken.

Het beroemde Atlantis hotel op de rand van de Palmeilanden bij Dubai.

Palm Jebel Ali

Ook Palm Jebel Ali heeft de vorm van een palmboom. Bijzonder hier is dat de meeste villa’s op palen boven het water worden gebouwd. Deze worden zo gesitueerd dat ze een gedicht vormen. Dat je alleen vanuit het vliegtuig kunt zien. Het gedicht is geschreven door sjeik Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. 

Dit eiland krijgt tevens diverse attractieparken. Busch Entertainment Corporation, eigenaar van bijvoorbeeld SeaWorld, Aquatica, Busch Gardens en Discovery Cove in Florida, zal hier soortgelijke parken creëren. De vier parken worden in de kroon van de palm gehuisvest. Dat daarvoor de vorm van een orka heeft. 

Palm Deira

Dit is verreweg het grootste eiland van de drie. En het krijgt, opmerkelijk genoeg, niet helemaal vorm van een palm. De reden daarvoor is om het zeewater beter door te laten stromen. Het lijkt enigszins op een palmboom, maar mist de stam. In totaal reikt Palm Deira 14 kilometer de zee in en maar liefst 8,5 kilometer breed worden.

The World

Dit wordt het grootste baggerproject ooit genoemd. The World is een archipel van eilandjes dat vanuit de lucht lijkt op onze wereldbol. Het immense bouwproject ligt vier kilometer uit de kust van Dubai. Bijzonder is dat de diverse golfbrekers van rotsblokken onderdeel uitmaken van het wereldontwerp, zoals bijvoorbeeld de noordgrens van het Europa-deel.

In totaal zijn hier 300 eilanden van zand opgespoten. Op 10 januari 2008 werd het prestigieuze project door Van Oord opgeleverd. Deze eilanden bieden vooral plaats aan villa’s, hotels en appartementen.

Beste tijd voor Dubai

Dubai kan het gehele jaar worden bezocht, en bijna alle attracties zijn het gehele jaar te bezoeken. Maar de temperaturen zijn het koelst van eind september tot eind april. Dan is het meestal zo’n 20 tot 25 graden overdag en ’s nachts rond de 10 graden.

Van mei tot en met september kan de temperatuur in de stad 40 graden worden, met uitschieters naar boven de 50. In de woestijn kan het dan nog warmer worden.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Arabische Emiraten

Lees mijn Tips
Bekijk alle artikelen