Bronx Zoo

Beroemde dierentuin waar bescherming voorop staat

De Bronx Zoo in New York is een van de meest bijzondere dierentuinen ter wereld. Hij ligt middenin het unieke Central Park in de stad. 

De afgelopen decennia is de Bronx Zoo uitgegroeid tot een van de bekendste dierentuinen in de wereld. Waarbij opvallend dieren niet achter tralies of staaldraad zitten, maar in omgevingen leven die lijken op hun leefgebied.

Geschiedenis van de Bronx Zoo

Deze zoo werd in 1899 door William T. Hornaday opgericht met als doel de bijna uitgestorven bizon te beschermen en te fokken. Hij wilde hiermee het nut van dit soort parken aantonen. Niet alleen lukte de opzet, maar ook veel stadsmensen wilden de wilde bizons wel zien. Waardoor educatie de belangrijkste strategie is voor deze dierentuin. Dus als je veel te weten wilt komen over de dieren is bezoek de moeite waard.

The Wildlife Conservation Society beheert het park. Net als New York Aquarium, Central Park Zoo, Queens Zoo en Prospect Park Zoo, die allemaal in New York liggen.

De Bronx Zoo bezoeken.

Open ruimtes in de Bronx Zoo

Deze immense dierentuin ging in 1899 open en is beroemd vanwege de weinig hekken en de ruimte die de dieren krijgen. Daardoor lijkt het alsof ze in de natuur leven, ook al zit je in hartje New York.

Dineren met de dieren

In de zomer kun je hier iets bijzonders doen. Tegen de avond is het mogelijk om dan te dineren in het park. Met op de achtergrond allerlei geluiden en onder het toeziend oog van leeuwen en talloze andere dieren. Al het geld wordt besteed voor de bescherming van de dieren.

Koop tickets online voor de dierentuinen in New York:

Let op!

De dierentuin wordt ook goed door toeristen bezocht, waardoor het hier wel druk kan worden. Of eigenlijk, iets te druk. Je dus kunt beter de weekenden vermijden alsook de schoolvakanties. En ga vroeg naar binnen, zodat je het merendeel van de bezoekers voor bent.

Meer informatie: bronxzoo.com

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen