Waarom moet ik hier heen?

De afgelopen decennia is de Bronx Zoo uitgegroeid tot een van de bekendste dierentuinen in de wereld. Waarbij opvallend dieren niet achter tralies of staaldraad zitten, maar in omgevingen leven die lijken op hun leefgebied.

De Bronx Zoo werd in 1899 door William T. Hornaday opgericht met als doel de bijna uitgestorven bizon te beschermen en te fokken. Hij wilde hiermee het nut van dit soort parken aantonen. Niet alleen lukte de opzet, maar ook veel stadsmensen wilden de ‘wilde bizons’ wel zien. The Wildlife Conservation Society beheert het park. Net als New York Aquarium, Central Park Zoo, Queens Zoo en Prospect Park Zoo, die allemaal in New York liggen.

Deze immense dierentuin ging in 1899 open en is beroemd vanwege de weinig hekken en de ruimte die de dieren krijgen. Tegen de avond is het mogelijk om, in de zomer, te dineren in het park. Met op de achtergrond allerlei geluiden en onder het toeziend oog van …

Dierentuinen in New York:

Meer informatie: bronxzoo.com

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.