Waarom moet ik dit doen?

Een helikoptervlucht in New York is een unieke manier om de stad te zien. De ritjes zijn vaak kort (15 tot 30 minuten), en niet goedkoop. Maar ze zijn zeker de moeite waard.

Een helikoptervlucht in New York is magisch. Je ziet het vaak in films en televisieseries. En ja, het is inmiddels gemeengoed voor zakenlui, maar ook voor toeristen. Waarbij je een uniek zicht krijgt op deze wereldstad.

Je hebt een opvallend grote keuze aan helikoptervluchten. Denk aan een rondvlucht, maar bijvoorbeeld ook een vlucht van A naar B. Waarbij je dus ergens anders kunt uitstappen. Perfect om de files te vermijden als je bijvoorbeeld naar de andere kant van de stad wilt. Zodat je later weer terug kan, bijvoorbeeld met het openbaar vervoer als de metro.

Waar vertrekken de helikopters in New York

Het vertrekpunt van de meeste vluchten is Downtown Heliport op Pier 6 in Manhattan. Ga er op tijd heen, het is ook machtig om te zien hoe de helikopters vertrekken en weer terug komen.

Welke routes zijn er?

Helikopters zijn in New York algemeen geworden. En je kunt elke route kiezen. Al zijn er voor toeristen speciale rondvluchten, waarbij je opvallend veel bezienswaardigheden zult zien. AL moet je er wel rekening mee houden dat helikopters in grote delen van New York niet mogen komen.

Check vooraf welke route je vliegt. Zodat je zeker bent dat je de belangrijkste attracties, zoals bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld, kunt zien.

Corno’s reistips:

Er zijn verschillende helikoptertours mogelijk. Hierbij een aantal handige tips om voor jou de beste helikoptervlucht te boeken. Let op: het kan druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren zodat je verzekerd van je vlucht bent.

Boek hier goedkoop je helikoptervlucht in New York

Helikopter