Waarom moet ik hier heen?

Het Vrijheidsbeeld domineert de haven van New York. Het imposante standbeeld is door de jaren heen hét symbool voor de stad geworden. Het beeld is 46 meter hoog, terwijl de immense sokkel nog eens 47 meter telt.

Engels: Statue of Liberty

Het Vrijheidsbeeld behoort tot de meest beroemde beelden op aarde. En als je naar New York gaat moet je het eigenlijk wel zien. Je kunt de kroon (die grotendeels open is) bezoeken en zo over de stad uit kijken.

Het ontwerp is van de beroemde Gustave Eiffel (bekend van de Eiffeltoren) en de Franse beeldhouwer Frédéric Auguste Bartholdi. Volgens de overlevering is het gezicht van het beeld dat van Bartholdi’s moeder Marie. Het beeld werd in 1886 door Frankrijk aan de VS geschonken ter ere van het 100-jarig bestaan van de onafhankelijkheid.

Regel je toegang van tevoren:

Meer informatie:
libertyellisfoundation.org
www.nps.gov/stli/index.htm

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.