Waarom moet ik hier heen?

Magic Kingdom van Walt Disney was het eerste attractiepark in Orlando. Met talloze unieke attracties die je laten wegdromen in een sprookjeswereld. Urenlang...

Magic Kingdom van Walt Disney is wereldberoemd. Dit park opende in 1971 als eerste haar deuren. Met het Kasteel van Doornroosje in het centrale deel. Het 55 meter hoge kasteel is tegenwoordig het boegbeeld van het park. In het begin waren veel attracties kopieën van het park in Californië, maar gaandeweg kwamen er diverse unieke attracties bij.

De beroemde tekenfilms van Disney

De meeste attracties zijn gebaseerd op de tekenfilms van Walt Disney, maar ook een paar op speelfilms. Enkele van de meest beroemde attracties zijn: Pirates of the Caribbean, Splash Mountain en Space Mountain. De diverse Parades van wagens met levende figuren zijn wereldberoemd. Tegenwoordig is het met zo’n 17 miljoen bezoekers per jaar het best bezochte pretpark ter wereld.

De gedachte die Walt Disney had bij het creëren van zijn pretparken is simpel; 24 uur per dag moet je vakantie een droomwereld zijn. Dus ook als de dag ten einde is of je even genoeg hebt van de attracties. Daarom werden er bij de opening in 1971 al meteen twee hotels op het park geopend. Al snel kwamen er restaurants, bars en talloze andere winkels. En natuurlijk de diverse parken.

Meer informatie: disneyworld.disney.go.com

Corno’s reistips:

Wil jij Orlando en de verschillende pretparken bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen. Wie online een kaartje koopt hoeft niet in de lange rij te staan bij de ingang van het park. Voor alle parken zijn bij benzinepompen, souvenirwinkels en toeristenbureaus kortingsbonnen te verkrijgen. Bijvoorbeeld voor kinderen dat ze gratis kunnen eten. Let wel op of het voordeel echt ‘voordeel’ is.

Regel je toegang vooraf online