Dit park opende in 1971 als eerste haar deuren. Met het Kasteel van Doornroosje in het centrale deel. Het 55 meter hoge kasteel is tegenwoordig het boegbeeld van het park. In het begin waren veel attracties kopieën van het park in Californië, maar gaandeweg kwamen er diverse unieke attracties bij.

De meeste zijn gebaseerd op de tekenfilms van Walt Disney, maar ook een paar op speelfilms. Enkele van de meest beroemde attracties zijn: Pirates of the Caribbean, Splash Mountain en Space Mountain. De diverse Parades van wagens met levende figuren zijn wereldberoemd. Tegenwoordig is het met zo’n 17 miljoen bezoekers per jaar het best bezochte pretpark ter wereld.

De gedachte die Walt Disney had bij het creëren van zijn pretparken is simpel; 24 uur per dag moet je vakantie een droomwereld zijn. Dus ook als de dag ten einde is of je even genoeg hebt van de attracties. Daarom werden er bij de opening in 1971 al meteen twee hotels op het park geopend. Al snel kwamen er restaurants, bars en talloze andere winkels. En natuurlijk de diverse parken.

Meer informatie: disneyworld.disney.go.com