Waarom moet ik hier heen?

Sinds de terroristische aanslagen op 11 september 2001 is de plek waar het voormalige World Trade Center stond een herdenkingsplaats geworden; het National September 11 Memorial & Museum.

Het National September 11 Memorial & Museum is inmiddels een symbool in New York. Het voormalige World Trade Center staat ook bekend als 911 Memorial. Het is een blijvende herinnering aan de terroristische aanslagen van 11 september 2001.

Sinds september 2006 zijn in het Tribute Center foto’s van de slachtoffers te zien, als ook brokstukken van de gekaapte vliegtuigen.

Er zijn talloze herinneringen aan de aanslagen, zoals herdenkingsmuren, foto’s en persoonlijke teksten van familieleden, maar ook van vreemden. Een bezoek aan het National September 11 Memorial & Museum is meer dan indrukwekkend.

Meer informatie: www.911memorial.org

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij 9/11 Memorial & Museum kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Musea