Waarom moet ik hier heen?

Saint Patrick's Cathedral moet je zien. Deze kathedraal is niet alleen fraai, maar ligt ook op een bijzondere locatie. En je kunt hem bezoeken.

De Saint Patrick’s Cathedral in New York is uniek in zijn soort. De kerk is 110 meter lang en ruim 58 meter breed. De twee opvallende torens aan de voorzijde van het gebouw zijn ruim 100 meter hoog.

Al zul je het niet zeggen, maarSaint Patrick’s Cathedral is de grootste kathedraal van de Verenigde Staten. Het is tevens één van de grotere in de wereld. Sowieso is de architectuur de moeite waard. Maar ook hij wordt gekleineerd door de wolkenkrabbers er om heen is bijzonder om te zien.

Het interieur van Saint Patrick’s Cathedral in New York.
Het interieur van Saint Patrick’s Cathedral in New York.

Bijzondere architectuur van Saint Patrick’s Cathedral

De architect was James Renwick, die al eerder de Grace Church (1846) en de Calvary Church (1847) in New York ontwierp. In 1858 werd gestart met de bouw van het neogotische gebouw, dat in 1879 open ging. Het beeld van een dode Jezus met Maria is drie keer zo groot als die van Michelangelo in de Sint Pietersbasiliek in Rome. Let ook op de immense bronzen deuren bij de ingang.

Zicht op Rockefeller Center vanuit Saint Patrick’s Cathedral.
Zicht op Rockefeller Center vanuit Saint Patrick’s Cathedral.

Locatie van Saint Patrick’s Cathedral

Je vindt Saint Patrick’s Cathedral aan 5th Ave. Pal tegenover Rockefeller Center in het midden van Manhattan. Kijk achterom als je naar binnen gaat.

Meer informatie: www.saintpatrickscathedral.org

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Kathedralen