Waarom moet ik hier heen?

De Saint Patrick’s Cathedral is de grootste kathedraal van de VS en één van de grotere in de wereld. Soweiso is de architectuur de moeite waard. maar ook hij wordt gekleineerd door de wolkenkrabbers er om heen is bijzonder om te zien.

De Saint Patrick’s Cathedral in New York is uniek in zijn soort. De kerk is 110 meter lang en ruim 58 meter breed. De twee opvallende torens aan de voorzijde van het gebouw zijn ruim 100 meter hoog.

Bijzondere architectuur

De architect was James Renwick, die al eerder de Grace Church (1846) en de Calvary Church (1847) in New York ontwierp. In 1858 werd gestart met de bouw van het neogotische gebouw aan Fifth Avenue, dat in 1879 open ging. Het beeld van een dode Jezus met Maria is drie keer zo groot als die van Michelangelo in de Sint Pietersbasiliek in Rome.

Meer informatie: www.saintpatrickscathedral.org

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Kathedralen