Waarom moet ik hier heen?

Sequoia National Park heeft, net als Redwoods National Park, talloze sequoia's. Maar hier vind je de dikste bomen ter wereld. Het is tevens een van de oudste parken in de Vernigde Staten.

In Sequoia National Park in de Verenigde Staten voel je je nietig. Hier staan honderden sequoia’s, die bekend staan als de dikste en hoogste bomen ter wereld.

Bijna alle bomen hier zijn meer dan 60 meter hoog en opvallend dik. De beroemde General Sherman heeft een omvang van maar liefst 7,7 m. De boom zou 2.200 jaar oud zijn en is 84 m hoog. En ja, als je er bij staat voel je je heel klein.

Dikste bomen en hoogste bomen ter wereld

Overigens staan hier niet de hoogste sequoia’s ter wereld. Die vind je in het Redwood National Park, dat iets verderop ligt. Maar Sequoia National Park heeft dus wel de dikste bomen ter wereld.

Naast deze boom staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld in het Giant Forest (Reuzenbos). Een wandeling in dit nationaal park is bijzonder; zelfs bij slecht weer.

Het bezoekerscentrum in het park is zeer de moeite waard. Daar kunnen ze je ook uitleggen, waarom de bomen hier dikker zijn en in Redwood hoger. En waar je goed kunt wandelen om het natuurpark zelf te ontdekken.

Hoe maak ik foto’s van zo’n grote boom?

Een foto maken maken van deze bomen is lastig. Je moet eigenlijk een groothoeklens hebben, of diverse foto’s aan elkaar plakken in bijvoorbeeld Photoshop. Een veel gemaakte foto hier is een beeld van stammen die de lucht in rijzen. Tot je ze niet meer ziet. probeer het maar. Je zult verbaasd zijn over het resultaat.

Meer informatie: www.nps.gov/seki

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.