blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Sequoia National Park

De dikste bomen ter wereld; in het beroemde Giant Forest

In Sequoia National Park in de Verenigde Staten voel je je nietig. Hier staan honderden sequoia’s, die bekend staan als de dikste en hoogste bomen ter wereld. Het is tevens een van de oudste parken in de Verenigde Staten. Ontdek de beste attracties van het machtige Sequoia National Park.

Sequoia National Park heeft talloze sequoia's. Dit zijn mammoetbomen in een immens bos. De bomen zijn erg dik en vaak honderden jaren oud. Een heerlijke plek om te voet te ontdekken. Ik heb mijn beste tips verzameld voor de bezienswaardigheden tijdens je bezoek.

General Sherman

De beroemde General Sherman in Sequoia National Park..

Bijna alle bomen hier zijn meer dan 60 meter hoog en opvallend dik. De beroemde General Sherman heeft een omvang van maar liefst 7,7 m. De boom zou 2.200 jaar oud zijn en is 84 m hoog. En ja, als je er bij staat voel je je heel klein. Hij staat in het Giant Forest.

Giant Forest

Giant Forest in Sequoia National Park.

In het Giant Forest zie je talloze immense bomen. Waardoor je Dit is een magische plek bij elk weertype. Zowel bij zonlicht, bij mist en zelfs in de regen. Het is tevens een bijzondere plek voor foto’s. Al is het niet eenvoudig om de grote bomen vast te leggen.

Moro Rock

Moro Rock in Sequoia National Park.

Het bijzondere Moro Rock is volgens velen een van de mooiste uitkijkpunten in Amerika. Je kijkt hier uit over de bergen van Rocky Mountains met her en der veel sequoia’s. Met name in de vroege ochtend en namiddag is het hier magisch mooi. En ook veel rustiger dan gedurende dag zelf. Door de vele mensen is dan de beleving een stuk minder helaas. Wees dus slim.

Tunnel Log

Rijden door de Tunnel Log is een belevenis.

De Tunnel Log is heel bijzonder. Hier rij je met je huurauto door een omgevallen boom. Let wel goed op of je auto past, maar dat zie je vanzelf. Het gat is 5,2 bij 2,4 meter groot. Je vindt Tunnel Log langs de Crescent Meadow Road.

Tokopah Falls

Tokopah Falls in Sequoia National Park.

De watervallen van Tokopah Falls zijn bereikbaar via een rondwandeling van een kleine 7 kilometer. Het is een eenvoudige wandeling en is perfect voor een mooie dag. Het is een indrukwekkend landschap. Ze worden ook wel Tokopah Valley Falls genoemd.

Grant Grove

Het bos van Grant Cove wordt veel minder bezocht dan Giant Forest. Maar dat is niet helemaal terecht. Ook hier vind je reuzen van bomen en diverse wandelpaden. En het is hier rustiger dan in andere delen. Waardoor je kans om een wild dier tegen te komen groter is.

Een zwarte beer die opvallend bruin is in Sequoia.

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum in het park is zeer de moeite waard. Daar kunnen ze je ook uitleggen, waarom de bomen hier dikker zijn en in Redwood National Park hoger. En waar je goed kunt wandelen om het natuurpark zelf te ontdekken.

Dikste bomen en hoogste bomen ter wereld

Overigens staan hier niet de hoogste sequoia’s ter wereld. Die vind je in het Redwood National Park, dat iets verderop ligt. Maar Sequoia National Park heeft dus wel de dikste bomen ter wereld.

Naast deze boom staan nog vier van de tien grootste bomen ter wereld in het Giant Forest (Reuzenbos). Een wandeling in dit nationaal park is bijzonder; zelfs bij slecht weer.

Hoe maak ik foto’s van zo’n grote boom?

Een foto maken maken van deze bomen is lastig. Je moet eigenlijk een groothoeklens hebben, of diverse foto’s aan elkaar plakken in bijvoorbeeld Photoshop. 

Met veel mobiele telefoons kun je een Panoramafoto maken. Je kunt zoveel boven beginnen, maar ook vanaf de bodem. Probeer het en kijk of je tevreden bent. Je zult verbaasd zijn over de schoonheid.

Een veel gemaakte foto hier is een beeld van stammen die de lucht in rijzen. Tot je ze niet meer ziet. probeer het maar. Je zult verbaasd zijn over het resultaat.

Meer informatie: www.nps.gov/seki

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen