blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Redwood National Park

In dit natuurgebied vlakbij de kust groeien de hoogste bomen ter wereld

Redwood National Park is een bijzonder woud in de Verenigde Staten. In dit natuurgebied in Californië vind je de hoogste bomen ter wereld. Het zijn sequoia’s, ook wel kustmammoetboom genoemd. De Latijnse naam is Sequoia sempervirens.

Volgens wetenschappers is het meest opmerkelijke in dit natuurpark dat deze reuzen relatief dicht bij de kust groeien. Want dieper in het binnenland van de Verenigde Staten komen ze niet voor opmerkelijk genoeg. 

Het relatief onbekende Redwood National Park is de plek waar de hoogste bomen ter wereld groeien. Veel sequoia's hier zijn boven de 100 meter hoog. Je voelt je hier echt klein als je hier gaat wandelen. Dit zijn mijn tips voor de beste bezienswaardigheden en wandelingen in Redwood National Park

Auto rijden in Redwood National Park.

Hyperion: Hoogste boom ter wereld

De hoogste boom in het park is de Hyperion. Deze boom is maar liefst 115,56 meter hoog. De kustsequoia is daarmee de hoogste boom op aarde. Maar de locatie wordt bewust geheim gehouden. Al is bekend dat hij in een afgelegen deel van het park groeit. De parkwachters zijn bang dat teveel bezoek schadelijk is voor de boom.

Coastal Trail

De Coastal Trail is een wandelpad langs de complete kust van Californië, en dus ook door Redwood National Park. Wandelen is hier de beste optie. Waardoor je je heel erg nietig zult voelen.

Newton B. Drury Scenic Parkway

De Newton B. Drury Scenic Parkway is een goed alternatief voor de veel drukkere U.S. Route 101. Een goede manier om het gebied te verkennen.

Klamath River Overlook

De Klamath River Overlook is een uitkijkpunt over de Klamath-rivier en het park. Erg mooi in de ochtend en tegen de avond.

Lady Bird Johnson Grove Nature Trail

Het Lady Bird Johnson Grove Nature Trail is een twee kilometer lang en eenvoudig te bewandelen pad door het bos.

Drie aansluitende natuurgebieden

Het nationaal park sluit aan op drie State Parks; California’s Del Norte Coast Redwoods State Park, Jedediah Smith Redwoods State Park en Prairie Creek Redwoods State Park. Deze werden al aan het begin van de 20e eeuw opgericht om de bijzondere bomen te beschermen.

De sequoia’s worden ook wel kustmammoetbomen genoemd. Redwood National Park (en de omliggende State Parks) is een heerlijk wandelgebied. Waar ook nog dieren leven zoals eland en diverse soorten herten. Maar ook de Amerikaanse zwarte beer kun je hier tegen komen. Al is de kans klein.

Hoe kom ik Redwood National Park?

Redwood National and State Parks ligt in het noorden van Californië. Er zijn diverse ingangen om dit immense gebied te betreden.

Meer informatie: www.nps.gov/redw

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen