Waarom moet ik hier heen?

Het relatief onbekende Redwood National Park is de plek waar de hoogste bomen ter wereld groeien. Veel sequoia's hier zijn boven de 100 meter hoog. Je voelt je hier echt klein als je hier gaat wandelen.

Redwood National Park is een bijzonder woud. Hier vind je de hoogste bomen ter wereld. Het zijn sequoia’s, ook wel kustmammoetboom genoemd. De Latijnse naam is ‘Sequoia sempervirens’. De hoogste boom in het park is maar liefst 115 meter hoog.

Volgens wetenschappers is het meest opmerkelijke in dit natuurpark dat deze reuzen relatief dicht bij de kust groeien. Want dieper in het binnenland van de Verenigde Staten komen ze niet voor opmerkelijk genoeg.

Het nationaal park sluit aan op drie State Parks; California’s Del Norte Coast Redwoods State Park, Jedediah Smith Redwoods State Park en Prairie Creek Redwoods State Park. Deze werden al aan het begin van de 20e eeuw opgericht om de bijzondere bomen te beschermen.

Bekijk de video van Redwood National Park:

Tips voor wandelen in Redwood National Park

De sequoia’s worden ook wel kustmammoetbomen genoemd. Redwood National Park (en de omliggende State Parks) is een heerlijk wandelgebied, waarbij je je keer op keer nietig voelt.

Bezienswaardigheden in Redwood National Park:

Coastal Trail

De Coastal Trail is een wandelpad langs de complete kust van Californië, en dus ook door Redwood National Park.

Newton B. Drury Scenic Parkway

De Newton B. Drury Scenic Parkway is een goed alternatief voor de veel drukkere U.S. Route 101. Een goede manier om het gebied te verkennen.

Klamath River Overlook

De Klamath River Overlook is een uitkijkpunt over de Klamath-rivier en het park. Erg mooi in de ochtend en tegen de avond.

Lady Bird Johnson Grove Nature Trail

Het Lady Bird Johnson Grove Nature Trail is een twee kilometer lang en eenvoudig te bewandelen pad door het bos.

Hoe kom ik Redwood National Park?

Redwood National and State Parks ligt in het noorden van Californië. Er zijn diverse ingangen om dit immense gebied te betreden.

Corno’s reistips:

Wil jij Californië bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Meer informatie: www.nps.gov/redw