SoHo

Typisch New Yorkse buurt; heerlijk om in uit te gaan

SoHo; De naam stamt van South of Houstonstreet. Deze wijk in New York biedt een bonte mix van culturen met opvallend veel creatieve mensen en een rijk uitgaansleven. Het is een heerlijke plek om rond te dwalen, te shoppen en vooral ook om lekker te eten en drinken.

De wijk SoHo heeft de naam een kunstenaarsbuurt te zijn, al zijn de meeste kunstenaars allang verdwenen. Toch is het hier leuk om rond te struinen met de vele winkeltjes.

De leuke winkels van SoHo

SoHo is een wijk vol met galerijen, winkels, restaurants en uitgaansclubs. De wijk wordt vaak als typisch New York bestempeld. Oordeel zelf.

Meer informatie: www.nyctourist.com/soho1.htm

Tips om New York te bezoeken

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad heeft verschillende karakteristieke wijken met talloze bezienswaardigheden, leuke activiteiten, winkelstraten, barretjes en restaurants. Met het openbaar vervoer kun je relatief snel door de stad gaan maar een route plannen is handig. Je hoeft misschien niet alles te zien, het ‘vangen’ van de sfeer is wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. En New York is typisch een stad waar je vaker kunt terugkomen zonder dat het gaat vervelen.

Beste tijd voor New York

New York kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter vriezen. Maar er is ook kans dat er sneeuw ligt wat de stad een bijzondere sfeer geeft. In de zomer kan het behoorlijk heet worden.

Het late voorjaar en het najaar zijn het populairst. En uiteraard de periode rondom Kerstmis; New York is dan feestelijk aangekleed.

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen