Waarom moet ik hier heen?

De Adirondacks is relatief onbekend, maar het is een immens natuurgebied vlakbij de grens met Canada. Het is vooral bekend door het wintersportstadje Lake Placid. Dit is de 'speeltuin' van de bewoners van New York en Boston...

Dit gebied kent veel bossen en talloze bergen. Beroemd bij wandelaars is de Algonquin, de op een na hoogste berg van de Adirondacks. Hij ligt net buiten het stadje Lake Placid. Met 1.559 meter lijkt de Algonquin niet zo hoog, maar door de noordelijke ligging heeft de top wel een alpien klimaat.

In de Adirondacks ligt de Canadese stad Montréal op slechts een uurtje rijden, maar het is toch de staat New York. Ja, waar ook de stad bij hoort, al moet je wel vijf uur rijden. Ik sta aan de oorsprong van de Hudson-rivier, die eindigt in New York en vernoemd is naar de ontdekker van de stad.

Een populaire activiteit; hiken met je hond.
Een populaire activiteit; hiken met je hond. Corno van den Berg

De Adirondacks is typisch zo’n gebergte waar elk seizoen anders is. Dat je dus altijd kunt bezoeken. Sterker nog; eigenlijk moet bezoeken. Je kent ze wel van de Amerikaanse films en televisieseries. De houten cabins in een bos, idyllisch gelegen aan een meer. Dat is mijn gevoel van The Great Outdoors, oftewel het echte buitenleven. Hier vind je er genoeg. Waar je ook in kunt slapen.

Vervoer kan ook per watervliegtuig.
Vervoer kan ook per watervliegtuig. Corno van den Berg

Meer informatie: www.nps.gov/cato/planyourvisit/adiron.htm

Corno’s reistips:

Wil jij de Verenigde Staten bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.