Waarom moet ik hier heen?

De naam Times Square is afgeleid van de krant ‘The New York Times’, die hier lang haar hoofdkantoor had. Dit reusachtige plein valt erg op door zijn meer dan 50 elektronische billboards, waar de gehele dag neonreclames flitsen.

Times Square heette tot 1904 Longacre Square, maar op verzoek van de makers van de krant werd hij omgedoopt. Het verzoek werd ingewilligd.

In datzelfde jaar kreeg de krant een nieuw pand: de Times Tower. Om dit te vieren werd in dat jaar een groots vuurwerk gegeven. Waarmee een traditie was geboren. Iets wat je nog steeds met Nieuwjaar kunt meemaken.

Langzaam ontwikkelde het plein zich tot plek waar veel mensen samen kwamen. Wat adverteerders ook merkten en al snel verschenen de eerste affiches op muren. Die door de jaren heen steeds groter werden. Tot aan het neonwalhalla wat het nu is. Times Square ligt in Manhattan aan het begin van Broadway en First Avenue.

Meer informatie: www.timessquarenyc.org

Corno’s reistips:

Corno’s reistips:In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.