Waarom moet ik hier heen?

De naam Times Square is afgeleid van de krant ‘The New York Times’, die hier lang haar hoofdkantoor had. Dit reusachtige plein valt erg op door zijn meer dan 50 elektronische billboards, waar de gehele dag neonreclames flitsen.

Times Square is een wereldberoemd plein in New York. En ja, eens moet je er zijn geweest. De billboards, de neon en de gekte van het verkeer is een belevenis. Met daar doorheen mensen die als mieren van A naar B lopen. Een gecontroleerde chaos in een overdadig kleurenfeest. Zo kun je dit wereldberoemde plein wel noemen. Je kunt hier zelf op pad gaan, maar met deze tips word je bezoek nog iets leuker.

Bezienswaardigheden Times Square

Times Square ligt in Manhattan aan het begin van Broadway en First Avenue. Je kunt deze straten op elk moment van de dag bezoeken; er is genoeg te zien.

Times Square in de ochtend

In de ochtend ontwaakt de stad en kun je hier New Yorkers een kopje koffie zien drinken of een ontbijt halen. Ga er dus rond dit tijdstip heen en ontwaak in alle drukte.

Al snel komt het verkeer op gang. En kun je over de koppen niet lopen van mensen die naar hun werk gaan. Let op de fietsers die hier met gevaar voor eigen leven door het verkeer rijden. Waaronder de beroemde fietskoeriers.

Times Square in de middag

In de middag kun je hier goed shoppen en mensen kijken.

Times Square in de avond

In de avond is het hier een gekkenhuis met alle lichten en het verkeer. Perfect om foto’s te maken of om simpelweg te slenteren over Times Square.

Times Square in de nacht

Geloof het of niet, maar zelfs ’s nachts is hier veel leven. Dan zijn er wel veel lichtend gedempt, maar het blijft een bijzonder gezicht. Ook al zie je dan wel de minder goede kant van New York.

Oud & Nieuw op Times Square

Het nieuwjaar wordt op Times Square altijd groots gevierd. Vier nieuwjaar op Times Square is een heerlijke belevenis. Neem er wel de tijd voor, want door de veiligheidsmaatregelen duurt dit feest opvallend lang.

Musea op Times Square

Op en rond Times Square vind je diverse musea. De meest bekende musea zijn Madame tussaud, Ripley’s Believe it or Not en Natiobal Geographic Encounter. Als het een regenachtige dag is kun je hier goed terecht.

Musicals op Times Square

Ook worden er altijd wel musicals opgevoerd op en rond Times Square. In deze buurt liggen meer dan dertig theaters, dus de keuze is groot. Het beste kun je ter plekke vragen wat er draait en waarvoor nog kaartjes beschikbaar zijn.

Geschiedenis van Times Square

Dit plein heette tot 1904 Longacre Square, maar op verzoek van de makers van de krant werd hij omgedoopt. Het verzoek werd ingewilligd.

In datzelfde jaar kreeg de krant een nieuw pand: de Times Tower. Om dit te vieren werd in dat jaar een groots vuurwerk gegeven. Waarmee een traditie was geboren. Iets wat je nog steeds met Nieuwjaar kunt meemaken.

Langzaam ontwikkelde het plein zich tot plek waar veel mensen samen kwamen. Wat adverteerders ook merkten en al snel verschenen de eerste affiches op muren. Die door de jaren heen steeds groter werden. Tot aan het neonwalhalla wat het nu is.

Corno’s reistips:

Corno’s reistips:In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.