Vier Nieuwjaar op Times Square

De gekte, het feest, je moet het eens hebben beleef

Oud en Nieuw op Times Square in New York; het is overbekend van de televisie en internet. Duizenden mensen die op Times Square feestend het nieuwe jaar in gaan.

Nieuwjaar vieren in New York kan het beste op Times Square. Met de zogeheten Ball Drop (en muziek en drank) wordt om precies 12 uur middernacht het nieuwe jaar ingeluid. En dan is het groot feest...

New Year’s Eve Ball Drop

Het hoogtepunt is de inmiddels beroemde New Year’s Eve Ball Drop. Een grote glanzende bal rolt langzaam ruim 40 meter een vlaggenmast af. En deze luidt het nieuwe jaar in. De bal is elk jaar anders. De beroemde New Year’s Eve Ball Drop kun je elk jaar meemaken op Times Square.

Maak het Nieuwsjaarsfeest mee

Als je hier bij wilt zijn, moet je er wel vroeg zijn. Het hele plein wordt opgedeeld in vakken waar je in kunt, maar als je het verlaat kom je er niet meer in. Dit om chaos te voorkomen. Neem wat te drinken mee en kijk naar de feestende mensenmassa.

Let op: Er komen jaarlijks meer dan een miljoen mensen om dit te zien. Het wordt tevens vertoond op televisie, maar dit moet je eens live meemaken. 

Gratis kijken

De kaartjes hiervoor zijn erg duur en zeer gewild. Een optie is om aan de achterkant van The Ball te gaan staan. Dit is gratis. De beste plek is tussen 40th en 39th Street. Je hebt zowaar uitzicht op The Ball.

Meer informatie: www.timessquarenyc.org/new-years-eve

Tips om New York te bezoeken

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. De stad heeft verschillende karakteristieke wijken met talloze bezienswaardigheden, leuke activiteiten, winkelstraten, barretjes en restaurants. Met het openbaar vervoer kun je relatief snel door de stad gaan maar een route plannen is handig. Je hoeft misschien niet alles te zien, het ‘vangen’ van de sfeer is wel het belangrijkste. Wat goed kan op een stedentrip. En New York is typisch een stad waar je vaker kunt terugkomen zonder dat het gaat vervelen.

Beste tijd voor New York

New York kan het gehele jaar worden bezocht, al kan het in de winter vriezen. Maar er is ook kans dat er sneeuw ligt wat de stad een bijzondere sfeer geeft. In de zomer kan het behoorlijk heet worden.

Het late voorjaar en het najaar zijn het populairst. En uiteraard de periode rondom Kerstmis; New York is dan feestelijk aangekleed.

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen