Waarom moet ik hier heen?

Nieuwjaar (New Years Eve) vieren in New York kan het beste op Times Square. Met de zogeheten Ball Drop (en muziek en drank) wordt om precies 12 uur middernacht het nieuwe jaar ingeluid. En dan is het groot feest...

Oud en Nieuw op Times Square; het is overbekend van de televisie. Duizenden mensen die op Times Square feestend het nieuwe jaar in gaan. Met de inmiddels beroemde glanzende bal die langzaam ruim 20 meter een vlaggenmast afdaalt. De beroemde New Year’s Eve Ball Drop kun je elk jaar meemaken op Times Square.

Als je hier bij wilt zijn, moet je er wel vroeg zijn. Het hele plein wordt opgedeeld in vakken waar je in kunt, maar als je het verlaat kom je er niet meer in. Dit om chaos te voorkomen. Neem wat te drinken mee en kijk naar de feestende mensenmassa.

Meer informatie: www.timessquarenyc.org/new-years-eve

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.