Waarom moet ik hier heen?

Nieuwjaar vieren in New York kan het beste op Times Square. Met de zogeheten Ball Drop (en muziek en drank) wordt om precies 12 uur middernacht het nieuwe jaar ingeluid. En dan is het groot feest...

Oud en Nieuw op Times Square in New York; het is overbekend van de televisie en internet. Duizenden mensen die op Times Square feestend het nieuwe jaar in gaan.

New Year’s Eve Ball Drop

Het hoogtepunt is de inmiddels beroemde New Year’s Eve Ball Drop. Een grote glanzende bal rolt langzaam ruim 40 meter een vlaggenmast af. En deze luidt het nieuwe jaar in. De bal is elk jaar anders. De beroemde New Year’s Eve Ball Drop kun je elk jaar meemaken op Times Square.

Maak het Nieuwsjaarsfeest mee

Als je hier bij wilt zijn, moet je er wel vroeg zijn. Het hele plein wordt opgedeeld in vakken waar je in kunt, maar als je het verlaat kom je er niet meer in. Dit om chaos te voorkomen. Neem wat te drinken mee en kijk naar de feestende mensenmassa.

Let op: Er komen jaarlijks meer dan een miljoen mensen om dit te zien. Het wordt tevens vertoond op televisie, maar dit moet je eens live meemaken.

Gratis kijken

De kaartjes hiervoor zijn erg duur en zeer gewild. Een optie is om aan de achterkant van The Ball te gaan staan. Dit is gratis. De beste plek is tussen 40th en 39th Street. Je hebt zowaar uitzicht op The Ball.

Corno’s reistips:

In New York is het lastig kiezen wat je allemaal moet gaan zien. Hierbij een aantal tips om het plannen makkelijk te maken. Let op: New York is een populaire stedentrip. Bij sommige bezienswaardigheden en activiteiten kan het dan ook druk zijn. Denk eraan van te voren (online) te reserveren of reeds je toegangskaarten online te kopen. Zo voorkom je de wachtrijen.

Meer informatie: www.timessquarenyc.org/new-years-eve