Kabeltram in San Francisco

Dit is de laatste handbediende kabeltram ter wereld

De kabeltram door San Francisco is wereldberoemd. Er zijn diverse routes die je kunt nemen, waaronder de Powell-Hyde line. Het is niet alleen een mooi gezicht, maar ook een heerlijke manier om te reizen door de stad. De tram is een van de leukste manieren om je te laten vervoeren. Om de steile heuvels van de stad te overwinnen werden eerst paardentrams ingezet. Later kwam daar de staalkabel, zodat Cable Cars zich omhoog konden trekken. Dit zijn de beste tips voor de kabeltram door San Francisco.

Welke routes heeft de kabeltram van San Francisco?

De stad telt in totaal drie routes. Je kunt ze allemaal doen, maar ook eentje. Ik heb ze allemaal gedaan en vond ze allemaal verschillend en ideaal om de stad te verkennen. Op de drukkere routes komt elke tien minuten wel een tram voorbij. Alle routes en tijden zijn online te vinden, deze zijn altijd actueel. De bekendste plek om op te stappen is Fisherman’s Wharf.

The Powell – Hyde line

Een van de mooiste (en steilste) routes is The Powell-Hyde line. Hij eindigt bij Ghirardelli Sqaure met zijn talloze restaurantjes en winkels. Onderweg kun je onder meer uitstappen bij Lombard Street, met zijn zigzaggende weg.

De tram in San Francisco.

Powell – Mason line

Ook de Powell-Mason line komt langs Lombard Street, maar dan aan de onderkant. Dit is wel de plek voor de foto van al die auto’s die naar beneden komen draaien. Het eindpunt is North Beach, dat dichtbij de Fisherman’s Wharf ligt met Pier 39.

California – Van Ness line

De California – Van Ness line brengt je door de heuvels van het financiële deel van de stad: het Financial District. Het ritje van Union Square naar de top van Nob Hill laat goed zien hoe bijzonder deze trams zijn. Met heerlijke uitzichten. Onderweg kun je onder meer de gotische Grace Cathedral (op de hoek van California en Taylor) bezoeken. eenmaal bij Van Ness Street stopt de kabeltram. En rijdt hij andersom terug, want hij kan hier niet keren.

Lekker overnachten in San Francisco

De stad is zeer de moeite waard om een paar nachten te verblijven. Er zijn talloze bars en restaurants voor een gezellige avond. Je vindt er talloze goede hotels, leuke appartementen en vakantiewoningen. Wees er wel op tijd bij, vaak zijn ze vaak ver van te voren volgeboekt.

Tips voor een tramrit

1. Ga aan de kant van de baai gaan zitten, dat geeft meestal de mooiste uitzichten over San Francisco.
2. Ga ook eens op de buitenstoeltjes zitten, het mag.
3. Je mag ook hangen aan de kabeltram, al is dit wel opletten…
4. Als je binnen komt, zoek meteen een pekje zodat anderen ook naar binnen kunnen.
5. De conducteur komt vanzelf naar je toe om een kaartje te kopen. Al kan dit ook vooraf. Gepast geld is handig.

Meer informatie: www.sfcablecar.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen