Watkins Glen State Park

Een van de natuurlijke parels tussen New York en de Niagara-watervallen

Watkins Glen State Park is een wonderlijk natuurgebied in de Verenigde Staten. Het is vooral bekend bij Amerikanen, maar bij internationale reizigers veel minder. Het park omvat de Glen-rivier, die zich hier in ruim 3 kilometer door een kloof wringt. Deze kloof is ontstaan in de laatste IJstijd. 

Je vindt hier watervallen die over rotsen rollen. Ze zijn niet erg groot, maar wel ongekend fraai. Maar dat is niet alles. Denk aan talloze grillig gevormde rotsen. Die zo zijn gevormd door het water. In een proces dat ook nu nog door gaat. Als je goed kijkt zie je hoe talloze rotsplaten bovenop elkaar liggen. Laag boven laag. In Watkins Glen State Park is ongekend veel te zien.

Watkins Glen State Park; de kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar als je de foto's van de rotsen en diverse watervallen ziet ben je verkocht.

De 19 watervallen van Watkins Glen State Park

In dit park zie je maar liefst 19 watervallen; van klein tot groot. Je kunt dit park eenvoudig bezoeken. Er loopt een heerlijk wandelpad langs al dit watergeweld. Neem de tijd hier, er is veel te zien.

Gorge Trail (5 km)

De Gorge Trail in Watkins Glen State Park.

De naam Gorge Trail zegt het al. Hier loop je langs de meeste watervallen. Waaronder populaire plekken voor foto’s als Rainbow Falls en Cavern Cascade.

Hou er rekening mee dat dit een populaire plek is voor toeristen. waardoor de wandelpaden overvol kunnen zijn. Het is dan ook slim om vroeg op de dag te gaan. Niet te vroeg, want dan valt de zon nog niet mooi in de kloof. Maar de ochtend is perfect voor je bezoek.

De gekke Amerikaanse namen

Amerikanen geven zo’n beetje alles een naam. Dus je kunt je verbazen over de creatieve namen als Great Finger Falls. Ik keek niet de bordjes, maar keek eerst naar de waterval. En bedacht dan welke naam ik hem zou geven. En checkte het dan. Mijn geest werkt anders dan de naamgevers hier.

De beste tijd om te gaan is na een regenbui. Dan is er opvallend veel water, maar het vaak wel wat troebel en bruin van kleur. Als je meer een blauwachtige kleur wilt moet je gaan in de zomer. Al is er dan wel minder water.

Een van de watervallen in Watkins Glen State Park.

Hoe reis ik naar Watkins Glen State Park

Watkins Glen State Park ligt tussen New York, de Niagara Falls en het Ontariomeer. En is dus goed te bezoeken voor wie van de wereldstad naar het noordwesten rijdt; op weg naar Canada.

Meer informatie: parks.ny.gov/parks/142/

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen