Waarom moet ik hier heen?

Een treinreis voor wijnliefhebbers. Dwars door de wereldberoemde Napa Valley in de VS. De Wijn-Trein zelf heeft maar liefst drie restaurants aan boord, zodat je niets tekort komt. Onderweg leer je alles over de wijnen en de mensen erachter.

Met een Wijn-Trein door de Napa Valley; dé wijnstreek van Californië in de Verenigde Staten. Je vindt hem in Noord-Californië zo’n 65 kilometer ten noordoosten van San Francisco en zo’n kleine 1000 km ten westen van Sacramento.

wijn trein Napa Valley californië

De Napa Valley is zo’n 45 kilometer lang en een kleine 10 km op zijn breedst. De treinrit is ongeveer 50 kilometer lang en gaat dwars door het wijngebied. De trein heeft extra veel ramen en speciale stoelen vanwaar je goed het landschap kunt opnemen.

Napa Valley Wijn Trein

De route van de Wijn-Trein door Napa Valley:

De route werd ontwikkeld door San Francisco’s eerste miljonair; Samuel Brannan. Hij bouwde de spoorlijn in 1864 om bezoekers naar het vakantieoord Calistoga in het noorden van de Napa Valley.

Een rit duurt zo’n drie uur, waarbij ook een uitgebreide maaltijd (4 gangen met bijpassende wijnen) kunt proeven. In de trein is tevens een wijnwinkel waarbij je de geproefde wijnen (en meer) kunt kopen.

wijn trein Napa Valley amerika

Diverse wagons

De trein heeft diverse wagons. De Cabernet Sauvignon Lounge Car is uitgerust met een treinbalkon, zodat je het landschap extra goed in je op kunt nemen. De Champagne Vista Dome stamt uit 1952 en is een wagon van twee verdiepingen. Beneden is de keuken, terwijl je bovenin kunt eten. Deze wagon voorzien van een koepel voor het beste uitzicht.

De Zinfandel Lounge Car werd in 1915 gebouwd en is ideaal voor een drankje en een praatje. In de Merlot-wagon kun je genieten van dessert en koffie.

Corno’s reistips:

Wil jij Napa Valley bezoeken? Maak een rondreis door Californië en aangrenzende staten om dit woeste deel van Amerika te ontdekken. En vergeet uiteraard niet Los Angeles en San Francisco aan te doen. Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.

Meer informatie: winetrain.com

TreinreizenWijn