Wijn-Trein door Napa Valley in Californië

Een unieke treinreis door het wijngebied van de Verenigde Staten

Met een Wijn-Trein door de Napa Valley; dé wijnstreek van Californië in de Verenigde Staten. Je vindt hem in het noorden van Californië zo’n 65 kilometer ten noordoosten van San Francisco.

De Napa Valley is zo’n 45 kilometer lang en een kleine 10 km op zijn breedst. De treinrit is ongeveer 50 kilometer lang en gaat dwars door het wijngebied. De trein heeft extra veel ramen en speciale stoelen. Waardoor je goed het landschap kunt opnemen onderweg. 

Een treinreis voor wijnliefhebbers. Dwars door de wereldberoemde Napa Valley in de VS. De Wijn-Trein zelf heeft maar liefst drie restaurants aan boord, zodat je niets tekort komt. Onderweg leer je alles over de wijnen en de mensen erachter.

De route van de Wijn-Trein door Napa Valley

De route werd ontwikkeld door San Francisco’s eerste miljonair; Samuel Brannan. Hij bouwde de spoorlijn in 1864 om bezoekers naar het vakantieoord Calistoga in het noorden van de Napa Valley.

Een rit duurt zo’n drie uur, waarbij ook een uitgebreide maaltijd (4 gangen met bijpassende wijnen) kunt proeven. In de trein is tevens een wijnwinkel waarbij je de geproefde wijnen (en meer) kunt kopen. 

Diverse wagons

De trein heeft diverse wagons. De Cabernet Sauvignon Lounge Car is uitgerust met een treinbalkon, zodat je het landschap extra goed in je op kunt nemen. De Champagne Vista Dome stamt uit 1952 en is een wagon van twee verdiepingen. Beneden is de keuken, terwijl je bovenin kunt eten. Deze wagon voorzien van een koepel voor het beste uitzicht. 

De Zinfandel Lounge Car werd in 1915 gebouwd en is ideaal voor een drankje en een praatje. In de Merlot-wagon kun je genieten van dessert en koffie. 

Meer informatie: winetrain.com

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen