Zwem met zeekoeien bij Crystal River

Deze rivier in Florida is de beste plek om zeekoeien in het wild te zien

Crystal River is een van de beste plekken ter wereld om een uniek dier te zien. Het gaat om de guitige zeekoe.  De Caribische zeekoe is de grootste soort van de zeekoeien die er wereldwijd leven. Deze soort leeft onderwater en wordt ongeveer drie meter lang. Dit zijn de beste tips voor de excursie naar de zeekoeien van Crystal River.

De zeekoe leeft in lagunes, rivieren, estuaria en langs de kust. Feitelijk overal waar zijn favoriete maaltje, zeegras, groeit. De dieren zijn pas na zeven jaar geslachtsrijp. Daarnaast wordt er meestal maar één jong geboren. Hierdoor groeit de huidige populatie in Florida moeizaam weer aan. Deze goedaardige reuzen dobberen rustig in het kristalheldere water van Florida. Ze zijn goed te benaderen tot soms wel minder dan een meter afstand.

Dieren worden zwaar beschermd

Hun aantal is de afgelopen jaren door menselijke ontwikkeling van hun leefgebied sterk afgenomen. Daarnaast worden zeekoeien redelijk vaak verkeersslachtoffer van motoren van speedboten.

Sommige zeekoeien komen heel dichtbij in Crystal river.

Excursie zwemmen met zeekoeien in Crystal River

Crystal River is een goed beschermd gebied, waar de dieren geen last hebben van boten. En ze zijn nieuwsgierig naar mensen die naar hen komen kijken. Geef ze wel altijd ruimte, zodat ze er vandoor kunnen gaan als ze willen. Als je aankomt krijg je instructies hoe je je moet gedragen bij deze dieren.  

Overnachten bij Crystal River

Ik heb de nacht doorgebracht in de omgeving, zodat ik de tijd had voor deze excursie. Het is sowieso een mooie omgeving, waar je ook nog een wandeling kunt maken. Er zijn diverse hotels, hostels en appartementen die je eenvoudig online kunt boeken. Wees er op wel tijd bij, dit is een populaire regio.

Locatie van Crystal River 

Crystal River is een plaats in de Amerikaanse staat Florida. Het ligt aan de westkant van de staat en is eenvoudig te bereizen.  

Meer weten?

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 150 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen