blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Zwem met zeekoeien bij Crystal River

Deze rivier in Florida is de beste plek om zeekoeien in het wild te zien

Crystal River is een van de beste plekken ter wereld om een uniek dier te zien. Het gaat om de guitige zeekoe. Crystal River ligt aan de westkust van Florida. De Caribische zeekoe is de grootste soort van de zeekoeien die er wereldwijd leven. Deze soort leeft onderwater en wordt ongeveer drie meter lang. 

Het dier leeft in lagunes, rivieren, estuaria en langs de kust. Feitelijk overal waar zijn favoriete maaltje, zeegras, groeit. De dieren zijn pas na zeven jaar geslachtsrijp. Daarnaast wordt er meestal maar één jong geboren. Hierdoor groeit de huidige populatie in Florida moeizaam weer aan. 

Deze goedaardige reuzen dobberen rustig in het kristalheldere water van Florida. Ze zijn goed te benaderen tot soms wel minder dan een meter afstand.

Hun aantal is de afgelopen jaren door menselijke ontwikkeling van hun leefgebied sterk afgenomen. Daarnaast worden zeekoeien redelijk vaak verkeersslachtoffer van motoren van speedboten.

Sommige zeekoeien komen heel dichtbij in Crystal river.

Excursie zwemmen met zeekoeien in Crystal River

Crystal River is een goed beschermd gebied, waar de dieren geen last hebben van boten. En ze zijn nieuwsgierig naar mensen die naar hen komen kijken. Geef ze wel altijd ruimte, zodat ze er vandoor kunnen gaan als ze willen.

Meer informatie: crystalriverflorida.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Verenigde Staten

Lees mijn Tips

alle 151 artikelen over Verenigde Staten

Bekijk alle artikelen