Waarom moet ik hier heen?

Wat hebben Miami, de pretparken van Walt Disney, stranden, zeekoeien en alligators gemeen? Je kunt ze allemaal vinden in Florida.

Florida wordt door de Amerikanen liefkozend ‘The Sunshine State’ genoemd. En met een reden, want op dit schiereiland schijnt de zon opvallend vaak.

Florida in de Verenigde Staten is dan ook steeds meer een rondreis op zich. Met enkele dagen strand, op avontuur in de beroemde Everglades en dan naar de pretparken-stad Orlando. Waarbij je onderweg nog even wat bekende stranden als Miami Beach, maar ook wat minder bekenden stranden aan kunt doen.

En natuurlijk The Keys, een lange reeks van eilanden met een opvallend tropisch karakter. Er is nog veel meer, dat je zelf kunt ontdekken. Pak de (huur)auto en ga op pad.

Beste tijd voor Florida:

  • Voorjaar: Het voorjaar is lekker wat temperatuur betreft. En je hebt dan weinig muggen en minder toeristen.
  • Zomer: In de zomer kunnen deze jeukbeestjes alom aanwezig zijn. En dan is het ook veel warmer en broeieriger. En het is overal erg druk.
  • Herfst: Het najaar is een goede tijd om te reizen. De temperatuur in aangenaam en er zijn minder toeristen.
  • Winter: Misschien wel de beste tijd om te gaan. De temperatuur is dan zo’n 23 graden, net als het water. Het is relatief rustig overal en reizen is zeer comfortabel.

Meer informatie: www.myflorida.com

Corno’s reistips:

Wil jij Florida bezoeken? Zie hier een aantal handige tips om je bezoek te plannen.