Waarom moet ik hier heen?

Halong Bay bestaat maar liefst uit 1.969 kalkstenen eilanden die oprijzen uit de oceaan. Veel eilanden zijn hol en hebben grotten die je kunt bezichtigen.  Of juist beklimmen voor een machtig uitzicht.

Je kunt per vliegtuig over Halong Bay (ook wel Ha Long Baai) vliegen, maar de beste manier om dit natuuricoon te verkennen is per boot. In de buurt van een aantal eilanden bevinden zich drijvende vissersdorpen, de rest is nog wildernis.

Tips voor Halong Bay:

Maak een cruise

Een van de traditionele boten in Halong Bay.
Een van de traditionele boten in Halong Bay. Corno van den Berg

Veel toeristen varen met een boot het gebied in en gaan dezelfde dag nog terug. Waardoor het erg druk kan worden.

Het is veel beter om hier minimaal een nacht te verblijven. Beter is nog; meerdere nachten. Want dan ga je dieper het gebied in en kom je dus veel minder toeristen (en andere boten) tegen.

Vaar in een kajak

Kajakken bij Halong Bay.
Kajakken bij Halong Bay. Corno van den Berg

Je kunt hier ook in een kajak stappen. Oftewel lekker peddelen in een van de 7 natuurwonderen van de wereld. Je hebt twee mogelijkheden. De boot waarmee je vaart heeft ze aan boord of je kunt ze huren bij een van de eilanden.

Bezoek een grot

De 'suprise cave' in Halong Bay.
De ‘suprise cave’ in Halong Bay. Corno van den Berg

Sinds 1994 staat dit adembenemende landschap op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is terecht, kijk zelf maar. Zowel boven als onder de grond. Je vindt hier diverse grotten die je kunt bezoeken.

Beklim een piek

De laaghangende zon bij Halong Bay.
De laaghangende zon bij Halong Bay. Corno van den Berg

Naast kajakken, kun je hier goed wandelen, vissen en zwemmen. Vergeet niet een van de rotspieken te beklimmen voor een fraai uitzicht. Doe dit vooral in de vroege ochtend of bij zonsondergang, dan is het nog net even mooier…

Corno’s reistips:

Halong Bay is populair onder toeristen. Het is vaak onderdeel van een georganiseerde rondreis. Je kunt ook zelf je cruise door Halong Bay organiseren, maar wees op tijd zodat je een nette boot hebt. Of de tours daadwerkelijk plaats vinden hangt af van de weersomstandigheden.

Lees Mijn Reisverhaal over Vietnam:

Ik was in het najaar 2016 op rondreis door Vietnam. Hierbij heb ik onder andere Halong Bay bezocht.

De mooiste plekken van Vietnam

Vietnam is populair onder reizigers. Ik maak een rondreis van noord naar zuid. Een heerlijke trip vol verbazing, verwondering en verwenning.

Reisverhaal

Vietnam is populair onder reizigers. Door de verfijnde keuken, de rijke geschiedenis en vanwege het onbekende. Ik maak een rondreis van noord naar zuid. Een heerlijke trip vol verbazing, verwondering en verwenning.