Waarom moet ik hier heen?

Son Doong Cave is qua afmetingen de grootste grot ter wereld. En pas sinds 2014 mogen toeristen naar binnen. Als je foto's (en video) ziet, begrijp je waarom jij hier ook eens naar toe moet.

Lokale naam: Hang Sơn Đoòng, Engelse naam: Son Doong cave

Zo daal je af in de grot. Carsten Peter

De Han Son Doong grot is sinds 2009 internationaal bekend als de grootste grot ter wereld. Hij is 5 km lang, 150 meter breed en soms wel 200m hoog. De grot heeft een rivier en een eigen tropisch regenwoud wat groeit door het zonlicht wat door de zinkgaten naar binnen schijnt.

Avonturiers in de Hang Son Doong grot. Carsten Peter

Son Doong betekent ‘bergriviergrot’, de naam komt door de grote rivier die door de grot loopt. De grot werd circa 2,5 miljoen jaar geleden gevormd door deze rivier. Het water brak de kalkstenen ondergrond langzaam af, waarbij soms het plafond instortte.

Overal zie je vreemde rotsen. Carsten Peter

Deze open plekken zijn bijzonder; hier groeien planten en bomen tot een soort bos. Bijzonder zijn ook de immense grotparels die hier zijn gevonden. De grot ligt in de provincie Quang Binh in Vietnam, vlak bij de grens met Laos.

Ongekende vergezichten onder de grond. Carsten Peter

Let op!

De grot is extreem moeilijk te bereiken. Dit kan alleen per meerdaagse expeditie, inclusief gids, tenten en meer. Hou rekening met een extreem hoge prijs (zo’n 5.000 dollar) en overvolle boekingen. Er is een wachttijden van maanden, want dit is een zeer populaire trip.

Beste video Hang Son Doong grot, Vietnam

Meer informatie: www.sondoongcave.org en oxalis.com.vn/cave/son-doong-cave

Corno’s reistips:

Als je op vakantie wilt naar Vietnam, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Ik was in het najaar 2016 op rondreis door Vietnam. Lees mijn reisverhaal:

De mooiste plekken van Vietnam

Vietnam is populair onder reizigers. Ik maak een rondreis van noord naar zuid. Een heerlijke trip vol verbazing, verwondering en verwenning.

Reisverhaal

Vietnam is populair onder reizigers. Door de verfijnde keuken, de rijke geschiedenis en vanwege het onbekende. Ik maak een rondreis van noord naar zuid. Een heerlijke trip vol verbazing, verwondering en verwenning.

Grotten