Waarom moet ik hier heen?

Laos is een de dunst bevolkte landen in Azië. Lang was het land geïsoleerd van de buitenwereld. En pas sinds 1990 mogen toeristen de grens van Laos oversteken. Het is een divers land met bergvolkeren. En opvallend goedkoop.

Laos is relatief eenvoudig te bereizen. Dit kan per lokaal vervoer, zoals een bus, alsook per taxi. En Laos is nog opvallend goedkoop, dus je kunt voor weinig geld een auto met chauffeur huren.

Laos
Het rustieke beeld van Laos Willy Verhulst

Naast steden als Luang Prabang (de meest sfeervolle stad) en Vientane (de hoofdstas), zijn er leuke dorpen als Vang Vieng.

Het noorden van Laos.
Het noorden van Laos. Mild Delirium

Maar het meest bijzondere van Laos is het achterland. Met de diverse bergvolkeren alsook het indrukwekkende landschap waarin ze leven. Hun leven is nog relatief weinig veranderd sinds de deuren open gingen.

Ook telt Laos diverse andere natuurverschijnselen, zoals bergen met diverse watervallen bijvoorbeeld. De natuur van Laos is nog opvallend ruig en ideaal voor bijvoorbeeld een wandeling. Of om een rivier met een rubberen band af te gaan.

Kuang Si Falls ligt zo'n 30 km buiten Luang Prabang.
Kuang Si Falls ligt zo’n 30 km buiten Luang Prabang. Mild Delirium

Corno’s reistips:

Een reis door Laos is goed te combineren met het veel grotere Thailand bijvoorbeeld. Zorg er wel voor dat je in Laos meerdere dagen hebt. Het zou zonde zijn om hier haast te hebben.