Orinoco-rivier

Een van de langste rivieren ter wereld; vol wilde dieren

De Orinoco-rivier is bezongen en verguisd. De Orinoco is een van de grootste en meer bekende rivieren op aarde. De Orinoco Delta is het omliggende gebied. Die vooral door Venezuela stroomt. Deze levensader ontspringt in de Sierra Parima in het Hoogland van Guyana, dat vlak bij de grens met Brazilië ligt. Het is een rivier van immense proporties.

De Orinoco-rivier is met 2.140 km een van de langste rivieren ter wereld. Hij ontspringt in het hoogland van Guyana en eindigt in de Atlantische Oceaan.

De machtige Orinoco-rivier

De rivier is ruim 2.140 kilometer lang en is grotendeels bevaarbaar. In het regenseizoen kan de Orinoco-rivier 22 kilometer breed en 100 meter diep worden. Het is een ongekend grote rivier.

Deze immense rivier is op tal van plaatsen te bereizen per boot. Dit is een ervaring en avontuur op zich. Je kunt het beste in Venezuela een boottrip boeken. Of Los Llanos bezoeken, een natuurparadijs in het zuiden van Venezuela.

De dieren van de Orinoco

Langs de rivier leven veel mensen, maar ook ongekende veel dieren. Waaronder de zeldzame orinocokrokodil. Die je nog af en toe langs de kant van de rivier ziet liggen.

Orinocokrokodiillen in de Orinoco rivier.

Locatie van de Orinoco Delta

Met een boog loopt de rivier om de bergen van het Guyanaschild heen. Het vormt ook voor bijna 400 kilometer de grens met Colombia om daarna dwars door Venezuela te gaan om uit te monden in de Atlantische Oceaan in de buurt van Trinidad en Tobago.