Waarom moet ik dit doen?

Een cruise naar Antarctica is duur. Wie de tijd heeft kan echter geluk hebben en voor de helft van de prijs mee. Je kunt voor veel minder euro's dan je denkt mee op dit soort reizen.

Vanuit de stad Ushuaia stap je op het cruiseschip naar Antarctica. Deze stad ligt in het zuiden van Argentinië en is het vertrekpunt. Dit is zeker een van de mooiste reizen ter wereld. Misschien zelfs wel de allermooiste.

Maar deze unieke cruise is wel erg duur hoor ik vaak. En ja, de meeste cruises beginnen bij meerdere duizenden euro’s. Zeker als je de langere route van 20 dagen wilt nemen. Die wel het mooist van allemaal is.

Toch is er een oplossing. Al is deze tip wel voor mensen die een flexibele agenda hebben. Maar het werkt, ik heb het zelf ervaren. Ontdek de beste tips voor jouw reis naar Antarctica.

Zo boek je goedkoop een cruise naar Antarctica

Ga naar de haven van de stad Ushuaia waar de cruiseschepen liggen. Vanaf hier vertrekken de boten naar Antarctica. Je ziet ze liggen als de voorraden aan het inslaan zijn en bijvoorbeeld als de gasten aan boord komen.

Een Weddellzeehond voor de boot op Antarctica.
Een Weddellzeehond voor mijn boot op Antarctica. Corno van den Berg

De cruises naar Antarctica heb je ruwweg in twee soorten: Voor een korte reis (8 tot 10 dagen) of de langere reis (15-21 dagen) via de Falklandeilanden en het beroemde South-Georgia. Die laatste raad ik aan, omdat je dan veel meer dieren ziet, waaronder veel meer pinguïns.

Meestal zie je wel een of twee boten liggen in de haven. Vraag ter plekke of ze vol zitten. Wat natuurlijk kan, dan moet je morgen of overmorgen terug komen. Er vertrekken er hier genoeg in het seizoen; van november tot en met eind februari.

Cruise Antarctica
Op Antarctica… Corno van den Berg

Maar indien dit niet het geval is, kun je voor heel veel minder geld mee. Gemiddeld voor tweederde van prijs, maar ook wel voor de helft. Je moet dan wel wat onderhandelen en je hebt geen inspraak in het programma en de lengte van de reis bijvoorbeeld.

Het kan ook zijn dat je een mindere (lees kleinere) kamer hebt bijvoorbeeld. Maar verder heb je dezelfde reis als de andere toeristen. Met hetzelfde programma, eten en meer.

Ik heb het ter plekke gecheckt en werd aangenaam verrast. Ik zag op diverse boten mensen ‘last-minute’ in stappen. Voor een veel lager bedrag…

Corno’s reistips:

Als je Antarctica wilt bezoeken, kun je kiezen voor de korte of lange route. De lange route brengt je ook naar de Falklandeilanden en South Georgia. Hierbij een aantal handige tips om je reis naar Antarctica te organiseren.

Tips voor je reis naar Antarctica

Het wordt wel de mooiste reis ter wereld genoemd. En dan de lange versie, dus via de Falklandeilanden en South-Georgia, ongekende natuurparadijzen. Alleen per boot te doen in 18 tot 20 dagen. De reis van mijn leven.

Reisverhaal
Tips voor je reis naar Antarctica

Het wordt wel de mooiste reis ter wereld genoemd. En dan de lange versie, dus via de Falklandeilanden en South-Georgia, ongekende natuurparadijzen. Alleen per boot te doen in 18 tot 20 dagen. De reis van mijn leven.

Cruise