Waarom moet ik hier heen?

Sinds een aantal jaren kun je in één dag vliegen van Australië naar Antarctica. Logischerwijs is het uitzicht vanuit het vliegtuig al meer dan de moeite waard. Naast een spectaculaire landing op het ijs, maak je excursies waarbij je onder meer keizerpinguïns zult ontmoeten. Erg kort en duur, maar ook extreem bijzonder.

Een vlucht naar Antarctica. Het is de makkelijkste manier om het Zevende Continent te bereiken. En het is nu wel heel makkelijk geworden. In één dag kun je naar Antarctica. En weer terug. Al kun je natuurlijk ook een nacht blijven in het megadure hotel op Antarctica.

Uniek rotatiesysteem:

Speciaal voor deze reis is een rotatiesysteem bedacht voor in het vliegtuig. Zodat je dus een deel van de reis bij het raam kunt zitten. Al moet je natuurlijk wel geluk hebben, want nog steeds is een deel van de vlucht over zee. Check jouw plek en hoe het roteren precies werkt vooraf. Zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het is controversieel. In een dag vliegen naar de laatste wildernis. Niet echt goed voor het milieu en de vraag is hoeveel de reizigers meekrijgen van hun ultieme trip. Feit is wel dat het uitzicht vanuit het vliegtuig ongekend zullen zijn. Terwijl ook de excursies op de grond meer dan de moeite waard is. Waarbij je onder meer de kezue hebt om de unieke keizerspinguïn te zien. Aan jou de keuze of je dit wilt.

Vliegen of toch een cruise naar Antarctica?

De vluchten vertrekken aan het andere eind van de wereld: Australië. En zijn peperduur. Maar als je snel zeeziek wordt is dit de enige manier om het te bezoeken. Want dan is de 10-daagse cruise naar Antarctica te lang. En zeker geen vakantie.

Maar als je de cruise kunt maken is dat toch echt de beste optie. De beleving is veel intenser en natuurlijk ook veel langer. Dit zijn mijn tips: Maak een meerdaagse cruise naar Antarctica

Corno’s reistips:

Als je Antarctica wilt bezoeken, kun je kiezen voor de korte of lange route. De lange route brengt je ook naar de Falklandeilanden en South Georgia. Hierbij een aantal handige tips om je reis naar Antarctica te organiseren.

Meer informatie: www.antarcticaflights.com.au

Lees mijn reisverhaal over een rondreis naar Antarctica:

Tips voor je reis naar Antarctica

Het wordt wel de mooiste reis ter wereld genoemd. En dan de lange versie, dus via de Falklandeilanden en South-Georgia, ongekende natuurparadijzen. Alleen per boot te doen in 18 tot 20 dagen. De reis van mijn leven.

Reisverhaal
Tips voor je reis naar Antarctica

Het wordt wel de mooiste reis ter wereld genoemd. En dan de lange versie, dus via de Falklandeilanden en South-Georgia, ongekende natuurparadijzen. Alleen per boot te doen in 18 tot 20 dagen. De reis van mijn leven.

Vliegen