White Desert: Slaap in het enige hotel op Antarctica

Te bereiken vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika

Maak kennis met het enige hotel op Antarctica. Of eigenlijk; het enige tijdelijke hotel. Het White Desert Hotel is uniek. Met bijzondere excursies.

White Desert Hotel is het enige hotel op Antarctica. Slapen doe je in bolvormige cabines van glasvezel. En je ontmoet je veel dieren. Waaronder de grootste pinguïn; de keizerspinguïn.

De hotel kamers

Je slaapt in opvallend luxueuze bolvormige cabines van glasvezel. Maar je kunt ook een nachtje avontuurlijk kamperen op het ijs. Alleen bij goed weer logischerwijs.

De comfortabele bedden in het White Desert Hotel zijn gemaakt van bamboe en warme dierenhuiden houden je warm. In je cabine heb je verder alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf: een douche en toilet.

De bijzondere excursies

Op het programma staan talloze excursies. Denk aan wandelingen door ijsgrotten, hiken over het ijs, ijsklimmen en skiën.

Maar het belangrijkste is wel ontmoetingen met de wilde dieren van Antarctica. Waaronder veel pinguïns, Waaronder de grootste pinguïn; de keizerspinguïn.

Het White Desert Hotel is niet het gehele jaar open. Door de harde wind op Antarctica zijn eigenlijk alleen november en december geschikt om er naar toe te reizen.

White Desert Hotel bezoeken

Dit unieke hotel is alleen vanuit Zuid-Afrika bereikbaar. Vanuit Kaapstad om precies te zijn. In 5,5 uur vlieg je naar Antarctica om te landen op het ijs. 

Is een overnachting duur?

Wat let je? Oh, misschien de prijs. Het kost 64.000 euro voor zo’n acht nachten, inclusief vlucht.

Meer informatie: www.white-desert.com

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Antarctica

Lees mijn Tips

alle 9 artikelen over Antarctica

Bekijk alle artikelen