Waarom moet ik hier heen?

Blue Hole Bay is bijzonder, omdat vlak voor het strand een diep gat in de oceaan ligt. Dean's Blue hole, zoals hij wordt genoemd, is maar liefst 202 meter diep.

Blue Hole Bay was lang de diepste onderwatergrot in de zee. Maar nu gaat die eer toe aan het relatief onbekende Dragon Hole in de Zuidchinese Zee. Deze is maar liefst ruim 300 meter diep. De beroemde Blue hole in Belize is ‘maar’ 108 meter diep.

Het gat in de bodem bij Dean’s Blue Hole is maar liefst 728 duizend vierkante meter groot. Waardoor dit een bijzondere plek voor duikers is. En snorkelaars, want dit soort plekken trekt bijzondere vissen en andere dieren aan.

Ook zwemliefhebbers heeft Dean’s Blue Hole meer dan genoeg te bieden. Rustige parelwitte stranden, veel vegetatie en deze plek kent nog geen bebouwing. Terwijl voor het strand een beschermd koraalrif ligt. Het ligt op Long Island, één van de vele eilandjes van de Bahama’s.

De onderwatergrot werd recent nog verkozen tot één van de 77 wereldwonderen bij de internetverkiezing New7Wonders.com. Op deze lijst staat bijvoorbeeld ook de Grand Canyon. En hier heb je leuke buren. Iets verderop woont acteur Johnny Depp, net als de bekende illusionist David Copperfield. En mensen als Oprah en Bill Gates worden hier ook geregeld gespot.

Hoe kom ik hier?

Dean’s Blue Hole ligt in een baai ten westen van Clarence Town op Long Island.

Onderwatergrotten