Bloementapijt van Brussel: 5 Tips voor het Festival - Droomplekken.nl

blijf op de hoogte!

blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief

Bloementapijt van Brussel

Het Grote Plein in Brussel verandert elke twee jaar in een immens bloementapijt

Het Bloementapijt van Brussel is inmiddels een begrip. Elke twee jaar wordt hier op de Grote Markt een immens groot tapijt van bloemen gelegd met talloze figuren. En je kunt het festival bezoeken.

Het Bloemen Festival wordt liefkozend het Bloementapijt genoemd. Dit unieke festival wordt opvallend genoeg niet jaarlijks, maar elke twee jaar georganiseerd. Dit is meestal halverwege september.

Wat is het Bloementapijt?

Het Bloementapijt is een traditie die in 1971 is gestart. Toen was hier op de Grote Markt in Brussel het eerste tapijt van bloemen te zien. Sinds 1986 wordt het om de twee jaar gelegd. 

Tegenwoordig is het immense bloemenveld maar liefst 77 bij 24 meter groot. Het bestaat vooral uit begonia’s, maar ook uit dahlia’s. Het kleurrijke bloemenveld wordt samengesteld door ongeveer 120 vrijwilligers die bijna 1 miljoen begonia’s in minder dan 4 uur installeren.

Het Bloementapijt in Brussel bezoeken.

Het kleurrijke bloemenveld wordt samengesteld door ongeveer 120 vrijwilligers die bijna 1 miljoen begonia’s in minder dan acht uur installeren. Wat een immense klus is. Vooraf worden de tekeningen gemaakt, en de bloemen moeten precies naar dit patroon worden gelegd.

Zoals je zult begrijpen kan dit spektakel erg druk worden. Er staan dranghekken om de mensen weg te houden van de bloemen. Het beste kun je vroeg in de ochtend komen. 

Tegen het vallen is een magisch moment, omdat dan de lampen aangaan en de markt een geheel ander uiterlijk krijgt. Ideaal voor fotografen…

Als je precieze datum wil hebben voor het volgende Bloementapijt, check dan de officiële website voor meer informatie en data.

Meer informatie: www.flowercarpet.be

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor België

Lees mijn Tips

alle 17 artikelen over België

Bekijk alle artikelen