Bloementapijt van Brussel

Het Grote Plein in Brussel verandert elke twee jaar in een immens bloementapijt

Het Bloementapijt van Brussel is inmiddels een begrip. Elke twee jaar wordt hier op de Grote Markt een immens groot tapijt van bloemen gelegd met talloze figuren. En je kunt het festival bezoeken.

Het Bloemen Festival wordt liefkozend het Bloementapijt genoemd. Dit unieke festival wordt opvallend genoeg niet jaarlijks, maar elke twee jaar georganiseerd. Dit is meestal ergens in augustus of september.

Wat is het Bloementapijt?

Het Bloementapijt is een traditie die in 1971 is gestart. Toen was hier op de Grote Markt in Brussel het eerste tapijt van bloemen te zien. Sinds 1986 wordt het om de twee jaar gelegd. 

Tegenwoordig is het immense bloemenveld maar liefst 77 bij 24 meter groot. Het bestaat vooral uit begonia’s, maar ook uit dahlia’s. Het kleurrijke bloemenveld wordt samengesteld door ongeveer 120 vrijwilligers die bijna 1 miljoen begonia’s in minder dan 4 uur installeren.

Het Bloementapijt in Brussel bezoeken.

Het kleurrijke bloemenveld wordt samengesteld door ongeveer 120 vrijwilligers die bijna 1 miljoen begonia’s in minder dan acht uur installeren. Wat een immense klus is. Vooraf worden de tekeningen gemaakt, en de bloemen moeten precies naar dit patroon worden gelegd.

Overnachten in Brussel

De stad biedt talloze grote en kleine hotels, maar ook goede hostels en zelfs Bed & Breakfasts. De meeste liggen in het centrum, maar ook net er buiten. Wees er wel op tijd bij in de weekenden en vakanties, zodat je een redelijke prijs hoeft te betalen. 

Bekijk de leukste accommodaties in Brussel

Beste tijd om het Bloementapijt te bezoeken

Zoals je zult begrijpen kan dit spektakel erg druk worden. Er staan dranghekken om de mensen weg te houden van de bloemen. Het beste kun je vroeg in de ochtend komen, dan is het minder druk.

Tegen het vallen van de avond is een magisch moment, omdat dan de lampen aangaan en de markt een geheel ander uiterlijk krijgt. Deze tijd is ideaal voor fotografen.

Online toegangskaart kopen

Je kunt zowel online als ter plekke een entreekaart kopen. Check vooraf de officiële website voor openingstijden en allerhande informatie over dit festival.

Meer informatie: www.flowercarpet.be

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor België

Lees mijn Tips

alle 17 artikelen over België

Bekijk alle artikelen