Waarom moet ik hier heen?

De Zeven Trollen zijn een uniek kunstwerk in de bossen bij Antwerpen. Ze zijn gemaakt van hergebruikt hout uit de buurt en zijn erg mooi. Je kunt ze zelf tegen komen tijdens een wandeling door het bos.

De Zeven Trollen van de Schorre. De kans is groot dat je er nog nooit van hebt gehoord. Maar als je gaat wandelen bij Boom in Antwerpen kom je ze vanzelf tegen. Deze Zeven Trollen zijn gemaakt van hout. Ze zijn gemaakt door de kunstenaar Thomas Dambo uit Denemarken. Het is een bijzonder kunstproject in in België.

Een sprookje verteld door sculpturen

Het nieuwste project heet ‘The 7 Trolls and The Magical Tower’. ,,Het is een sprookje, verteld door sculpturen en woorden, verborgen in een bos. Alles is gemaakt van gerecyclede materialen,” aldus Dambo die maanden bezig was met het imposante project.

,,Sinds ik een kind was, hield ik er altijd van om verschillende sprookjes en folkloreverhalen te horen. En ik droomde weg in magische werelden vol met draken en trollen. Als tiener begon ik mijn eigen verhalen te schrijven als rapper. Ik bracht platen uit, begon zelfs te toeren en mijn eigen universum te creëren, waar ik deze verhalen kon vertellen. In mijn laatste project heb ik al het bovenstaande gecombineerd. Recycling, rappen, natuur en sculpturen,” legt hij uit.

De hoogte van de zeven trollen varieert van 7 tot 18 meter. De inmiddels bekende toren is 17 meter hoog en kostte zo’n 25 weken om te bouwen met een team van 15 mensen. Het hout dat is gebruikt is gerecycled. ,,Het zijn voornamelijk oude planken van een supermarkt, pallets en takken van omgevallen bomen.”

Wandelen langs de Zeven Trollen

De beste manier om de zeven houten trollen te ontdekken is te voet. Er is een wandelpad aangelegd, waarbij je langs de trollen loopt. Eentje is bewust wat weggestopt tussen de bomen, waardoor je enige moeite moet doen. Zodat je beleving net even iets meer is. Maar las je je best doet, zal het dus lukken ze allemaal te vinden.

Bekijk de foto’s van de Zeven Trollen:

Zeven Trollen Antwerpen
Trollen bos België
Trollen Antwerpen De Schorre
België trollen
Thomas Dambo

De kunstwerken zijn een cadeau van Tomorrowland. Het dansfestival werd in 2019 voor de 15e keer georganiseerd in hetzelfde bos. Vanwege het jubileum werd de kunstenaar benaderd. Hij vond de plek erg mooi en ging aan het werk.

Bekijk de video van de Zeven Trollen in De Schorre:

Dambo heeft op talloze locaties ter wereld dit soort figuren gebouwd, waaronder ook in Kopenhagen bijvoorbeeld. Hij zegt over zijn werk: ,,Ik weet dat het een beetje verwarrend klinkt, maar bekijk de video en het zal allemaal logisch zijn.”

Zeven Trollen bij de Schorre

Corno’s reistips:

België is een divers land. Je kunt het vrijwel het hele jaar bezoeken. En op een steenworp afstand. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme. Genoeg steden voor een leuke stedentrip. Hieronder een aantal handige tips om je trip naar België te regelen.

Kunstwerken