Waarom moet ik hier heen?

De Zeven Trollen zijn een uniek kunstwerk in de bossen bij Antwerpen. Ze zijn gemaakt van hergebruikt hout uit de buurt en zijn erg mooi. Je kunt ze zelf tegen komen tijdens een wandeling door het bos.

Wie door De Schorre bij Boom in Antwerpen wandelt komt ze vanzelf tegen: Zeven immense Trollen van hout. Ze zijn gemaakt door de kunstenaar Thomas Dambo uit Denemarken. Het is een bijzonder kunstproject in in België.

Het nieuwste project heet ‘The 7 Trolls and The Magical Tower’. ,,Het is een sprookje, verteld door sculpturen en woorden, verborgen in een bos. Alles is gemaakt van gerecyclede materialen,” aldus Dambo die maanden bezig was met het imposante project.

,,Sinds ik een kind was, hield ik er altijd van om verschillende sprookjes en folkloreverhalen te horen. En ik droomde weg in magische werelden vol met draken en trollen. Als tiener begon ik mijn eigen verhalen te schrijven als rapper. Ik bracht platen uit, begon zelfs te toeren en mijn eigen universum te creëren, waar ik deze verhalen kon vertellen. In mijn laatste project heb ik al het bovenstaande gecombineerd. Recycling, rappen, natuur en sculpturen,” legt hij uit.

De hoogte van de zeven trollen varieert van 7 tot 18 meter. De toren is 17 meter hoog en kostte zo’n 25 weken om te bouwen met een team van 15 mensen. Het hout dat is gebruikt is gerecycled. ,,Het zijn voornamelijk oude planken van een supermarkt, pallets en takken van omgevallen bomen.”

Bekijk de foto’s van de Zeven Trollen:

De kunstwerken zijn een kado van Tomorrowland. Het dansfestival werd in 2019 voor de 15e keer georganiseerd in hetzelfde bos. Vanwege het jubileum werd de kunstenaar benaderd. Hij vond de plek erg mooi en ging aan het werk.

Bekijk de video van de Zeven Trollen in De Schorre:

Dambo heeft op talloze locaties ter wereld dit soort figuren gebouwd, waaronder ook in Kopenhagen bijvoorbeeld. Hij zegt over zijn werk: ,,Ik weet dat het een beetje verwarrend klinkt, maar bekijk de video en het zal allemaal logisch zijn.”

Zeven Trollen kunst Dambo in de Schorre

Kunstwerken