Waarom moet ik hier heen?

Dinosaur Provincial Park is een beschermd natuurgebied en is tevens één van de rijkste vindplaatsen van fossielen van dinosauriërs in de wereld. Die je hier ook kunt zien.

Dinosaur Provincial Park is een bijzonder natuurpark in het westen van Canada. Het is een van de rijkste vindplaatsen van fossielen van dinosauriërs in de wereld. En dat in een landschap dat ook nog eens heel fraai is. Waardoor je bij het wandelen in Dinosaur Provincial Park echt je ogen uit kijkt.

Een bezoek aan Dinosaur Provincial Park staat niet bij iedereen op het verlanglijstje. Bij mij wel, want ik ben wel benieuwd hoe ze dinosaurussen vinden. En dan is deze plek dus de juiste.

Het indrukwekkende landschap van Dinosaur Provincial Park.
Het indrukwekkende landschap van Dinosaur Provincial Park.

Bezienswaardigheden Dinosaur Provincial Park:

Royal Tyrell Museum

Maar het belangrijkste is het Royal Tyrell Museum. Dit is een van de belangrijkste dinosaurusmusea ter wereld. In dit museum verdwaal je bijna tussen de meer dan 130.000 fossielen.

Wandelen in Dinosaur Provincial Park

In het park kun je heerlijk rond dwalen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Deze voeren vooral langs de plekken waar in het verleden fossielen zijn gevonden. En soms kun je zien hoe wetenschappers hier onderzoek hebben gedaan. Daarnaast kun je nog wat vindplaatsen bezoeken. Zodat je een goed beeld krijgt hoe deze dieren worden gevonden. En wat voor gepuzzel het kan zijn om te achterhalen om welk dier het gaat. En wat zich hier precies heeft afgespeeld miljoenen jaren geleden.

Locatie van Dinosaur Provincial Park

Het Dinosaur Provincial Park ligt in de Badlands zo’n 200 km ten oosten van Calgary in Canada. Het is eenvoudig via de weg te bereiken met je huurauto. Je moet toegang betalen om naar binnen te mogen. Daarbij zit ook het entreebewijs voor het museum.

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.

Dinosaurussen