Dinosaur Provincial Park

Dit park in Canada is één van de rijkste vindplaatsen van fossielen van dinosauriërs in de wereld

Dinosaur Provincial Park is een bijzonder natuurpark in het westen van Canada. Het is een van de rijkste vindplaatsen van fossielen van dinosauriërs in de wereld. En dat in een landschap dat ook nog eens heel fraai is. Waardoor je bij het wandelen in Dinosaur Provincial Park echt je ogen uit kijkt. Lees hier mijn tips voor de beste bezienswaardigheden van Dinosaur Provincial Park.

Een bezoek aan Dinosaur Provincial Park staat niet bij iedereen op het verlanglijstje. Bij mij wel, want ik ben wel benieuwd hoe ze dinosaurussen vinden. En dan is deze plek dus de juiste.  Dinosaur Provincial Park is een beschermd natuurgebied. En terecht, zoals je snel zult zien als je het bezoekt.

Het indrukwekkende landschap van Dinosaur Provincial Park.

Royal Tyrell Museum

Maar het belangrijkste is het Royal Tyrell Museum. Dit is een van de belangrijkste dinosaurusmusea ter wereld. In dit museum verdwaal je bijna tussen de meer dan 130.000 fossielen.

Wandelen in Dinosaur Provincial Park

In het park kun je heerlijk rond dwalen. Er zijn diverse wandelroutes uitgezet. Deze voeren vooral langs de plekken waar in het verleden fossielen zijn gevonden. En soms kun je zien hoe wetenschappers hier onderzoek hebben gedaan. Daarnaast kun je nog wat vindplaatsen bezoeken. Zodat je een goed beeld krijgt hoe deze dieren worden gevonden. En wat voor gepuzzel het kan zijn om te achterhalen om welk dier het gaat. En wat zich hier precies heeft afgespeeld miljoenen jaren geleden.

Overnachten in de buurt

Tijdens mijn rondreis door Oost-Canada was dit mijn eerste stop vanuit Calgary. De afstand is fors, zo'n 200 kilometer ten oosten van Calgary. Ik heb destijds de nacht doorgebracht in Drumheller, waar genoeg hotels, hostels en appartementen te vinden zijn. 

Bekijk de leukste accommodaties in Calgary en het dichterbij gelegen Drumheller en het plaatsje Brooks

Locatie van Dinosaur Provincial Park

Het Dinosaur Provincial Park ligt in de Badlands zo’n 200 km ten oosten van Calgary in Canada. Het is eenvoudig via de weg te bereiken met je huurauto. Je moet toegang betalen om naar binnen te mogen. Daarbij zit ook het entreebewijs voor het museum.

Mijn Tips

Lees hier alle Bucket List Tips voor Canada

Lees mijn Tips

alle 53 artikelen over Canada

Bekijk alle artikelen