Waarom moet ik hier heen?

De jaarlijkse haren bevries wedstrijd behoort tot de meest bizarre op onze planeet. Maar ook erg gaaf, die ik graag eens zou willen beleven. Ook al is het koud, de warmwaterbron is dan lekker warm.

Een wedstrijd waarbij je haar moet bevriezen. Dat is de International Hair Freezing Contest die jaarlijks bij Takhini Hot Springs in Canada wordt gehouden. En ja, het is koud. Maar hij wordt georganiseerd in een warmwaterbron. Dus je lijf heeft het wel warm, maar je hoofd niet.

Er is geen vaste datum voor deze unieke wedstrijd. De reden hiervoor is simpel. Het moet buiten minimaal 20 graden vriezen, zodat je haar kan bevriezen. Dus wordt hij ergens tussen januari en maart georganiseerd als het weer perfect is. De wedstrijd wordt sinds 2011 gehouden en is een groot succes.

Haren bevriezen wedstrijd

Hoe werkt de wedstrijd?

De deelnemers gaan het warme water in. Dat tussen de 36 en 42 graden is. Je moet dan je haar nat maken. En het in model doen dat je wilt. Waarbij de regel is; hoe creatiever, hoe beter. Dit geldt voor hoofdhaar. Maar ook voor wenkbrauwen, baarden en snorren bijvoorbeeld.

Haren bevriezen wedstrijd in Canada.

En dan wachten of je de perfecte foto kunt maken. Deelnemers wordt aangeraden om af en toe hun oren warm te maken. Omdat deze anders kunnen bevriezen. Als je haar bevroren is, maak je een foto. En dompel je je onder in het warme water. Zodat je haar niet breekt.

Takhini Hot Springs

Er zijn prijzen te winnen. En dan met name voor de meest creatieve kapsels. Waarbij het een bizar kapsel moet zijn, maar ook wit moet uitslaan. Het evenement telt jaarlijks honderden deelnemers. Op de foto’s zie je voorbeelden van de mogelijkheden.

Warmwaterbronnen Canada

Vier categorieën:

Je kunt meedoen in vier categorieën; beste man, beste vrouw, meest creatieve en beste groep. Je kunt 750 dollar winnen en tientallen keren gratis toegang tot de hot springs.

De Hair Freezing Contest wordt georganiseerd door Takhini Hot Springs. Deze warmwaterbronnen liggen in Yukon, tussen British Columbia en Alaska. Plannen is dus lastig, omdat de datum niet vast staat. Maar als je hier in de winter rondreist, kun je het meemaken. Of online jaarlijks de foto’s bekijken.

Meer informatie: hairfreezingcontest.com

Corno’s reistips:

Als door Canada wilt reizen, kun je dit zelf organiseren of een complete rondreis boeken. Je kunt met een huurauto van hotel naar hotel gaan, of lekker avontuurlijk met een camper door het land rijden. Hieronder mijn tips om je reis al dan niet zelf of georganiseerd te regelen.